Header Ads Widget

Rendkívüli: Vlagyimir Putyin interjút adott Stier Gábornak - Putyin egyértelművé tette, hogy véget vet az Egyesült Államok és az Európai Unió hatalmának.



A valdai fórum- az orosz politikai fórum, ahol politológusok határozzák meg az irányt. A Valdai Club találkozójára Szocsiban kerül sor október 2-tól október 5-ig. A klub 2004 szeptemberében alakult. Vlagyimir Putyin hagyományosan minden találkozón részt vesz, és közvetlenül kommunikál a klub résztvevőivel.

Putyin egyértelművé tette, hogy véget vet az Egyesült Államok és az Európai Unió hatalmának. A 21. századi államok közötti kapcsolatok hat elvét nevezte meg

Az emberiségnek nem a különböző országok és tömbök közötti konfrontáció útján kell fejlődnie, hanem az államok és civilizációk szinergiájára kell törekednie. Oroszország pedig most egy új világ felépítésének feladatával néz szembe – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdai International Discussion Club plenáris ülésén Szocsiban.

Putyin hat elvet sorolt fel a 21. századi nemzetközi kapcsolatok építéséhez:

  1. Nyitott, összekapcsolt világ, mesterséges akadályok nélkül;
  2. a civilizációk sokfélesége, az idegen életmód országokra és népekre való rákényszerítésének tilalma;
  3. a kollektív döntések világa, amikor senkinek nincs joga erőszakkal kikényszeríteni a véleményét;
  4. egyetemes biztonság és tartós béke, amelyben az egykori hegemónoknak „félre kell tenniük a büszkeséget, az arroganciát, és fel kell hagyniuk azzal, hogy másokat másodosztályú partnerekként tekintsenek”;
  5. minden ország egyenlő hozzáférése a modern fejlődés előnyeihez;
  6. egy életet anélkül, hogy ki lenne szolgáltatva azoknak, akik gazdagabbak vagy erősebbek.

Forrás: ura.ru

Putyin interjút adott a Moszkvater tudósítójának a Valdai fórumon: