Header Ads Widget

Klaus Schwab a Világkormányok csúcstalálkozóján elmondta, hogy a negyedik ipari forradalom, fizikai, biológiai és digitális identitásunk fúziójához vezet.



A Világgazdasági Fórum (WEF) alapítója, Klaus Schwab a Világkormányok csúcstalálkozóján azt mondja, hogy az emberiség átlép az "intelligens korba", amelyet a negyedik ipari forradalomból származó technológiák hajtanak.

A világ kormányainak csúcstalálkozóján Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben Schwab elmondta, hogy a negyedik ipari forradalom - amely fizikai, biológiai és digitális identitásunk fúziójához vezet - az emberiség globális átmenetét táplálja egy új korszakba, amelyet intelligens kornak neveznek, amelyben "az emberiség sokkal több lehetőséget és lehetőséget fog élvezni".

"Az emberiség új korszakba való átmenetéről beszélünk, amelyet nem csak a technológiai változások jellemeznek - egy új korszak, ahol az emberiség sokkal több lehetőséget és lehetőséget fog élvezni"

"Most nem csak a negyedik ipari forradalomról beszélünk; az emberiség új korszakba való átmenetéről beszélünk, amelyet nem csak a technológiai változások jellemeznek - egy új korszak, ahol az emberiség sokkal több lehetőséget és lehetőséget élvez" - mondta Schwab a "Holnap civilizációi: kudarcra vagy felemelkedésre épült?" című beszédében.

"Ez egy átmenet. Először körülbelül száz évvel ezelőtt történt az átmenet a mezőgazdasági társadalomból az ipari társadalomba, de ma arról beszélünk, hogy átlépünk abba, amit én "intelligens kornak" neveznék" - tette hozzá.

Hogyan jutott Schwab erre a következtetésre?

– mondta neki a ChatGPT.

"Körülbelül 20 oldalnyi szövegem volt, és megkértem a ChatGPT-t, hogy foglalja össze a szöveget, és mondja el most, a beszélgetésünk alapján, hogyan fog kinézni az új korszak - az intelligens korszak - - mondta.

"A negyedik ipari forradalom technológiái által hajtott jövőt vizionálva az emberi civilizáció ÚJ HAJNALÁT látjuk"

Schwab szerint a ChatGPT azt mondta neki:

"A negyedik ipari forradalom technológiái által hajtott jövőt vizionálva az emberi civilizáció ÚJ HAJNALÁT látjuk - olyat, amely harmonizálja a technológiát az emberiség legmélyebb szükségleteivel és törekvéseivel.

"Ez a küldetés egy olyan társadalomban bontakozik ki, ahol a mesterséges intelligencia, a robotika, a dolgok internete, a 3D nyomtatás, a géntechnológia, a kvantum-számítástechnika mindennapi életünk alapjaivá válnak, mégis az emberi értékek, a kreativitás és a természeti világ mély tisztelete vezérli őket."

"Ebben az új, intelligens korban a technológia nem pusztán eszköz vagy az emberi képességek kiterjesztése; partner a világ alakításában, ahol minden egyénnek lehetősége van arra, hogy teljes potenciálját elérje" – tette hozzá a WEF alapítója.

A mesterséges intelligencia etikus használatával kapcsolatban Schwab azt mondta a kormányzati vezetőknek:

"Etikai keretekre van szükségünk annak biztosítására, hogy a mesterséges intelligencia szellemét a palackban tartsuk, és csak azzal a jótékony előnnyel rendelkezünk, hogy nem teremtünk utópisztikus jövőt"

Schwab rövid beszédét azzal zárta, hogy a negyedik ipari forradalomnak nem szabad a civilizációt egy hideg bürokrácia vagy technokrácia felé mozdítania, hanem inkább afelé, amit ő "humanokráciának" nevezett, ahol "a technológiát arra használjuk, hogy minden emberi potenciálunkat felhasználjuk, és még jobb világot teremtsünk".

"Nem akarjuk a negyedik ipari forradalmat hideg bürokráciává alakítani; nem akarunk technokráciába költözni; át akarunk lépni abba, amit én "humanokráciának" neveznék."

Beszédét követően Schwab röviden beszélt a csúcstalálkozó házigazdájával arról, hogyan fog kinézni a technológiák kombinációja 10 év múlva.

A WEF alapítója megismételte, amit évek óta mond, hogy ebben az "új világban" "fizikai, digitális és biológiai dimenzióink fúziója" lesz.

Ebben az évben az esemény neve World Government Summit-ról Plural World Governments Summit-ra változott.

A tavalyi világkormányzati csúcstalálkozón Schwab azt mondta:

"Az életünk 10 év múlva teljesen más lesz, nagyon is hatással lesz rá, és aki valamilyen módon elsajátítja ezeket a technológiákat, az lesz a világ ura"

"Úgy gondolom, hogy a negyedik ipari forradalom még jó néhány évig a fejünkben lesz" – mondta Schwab 2023-ban.

"De mélyen aggódom amiatt, hogy ezek a technológiák, ha nem működünk együtt globális szinten, ha nem fogalmazzuk meg, nem alakítjuk ki együtt a szükséges politikákat, akkor kikerülnek a hatalmunkból, hogy elsajátítsuk ezeket a technológiákat" - tette hozzá.