Header Ads Widget

Közel 100 millió COVID-19 oltásban részesülő vizsgálata azt mutatta, hogy a vártnál háromszor nagyobb arányban fordult elő a CVST nevű vérrögképződés.



A CDC által finanszírozott, közel 100 millió COVID-19 oltásban részesülő vizsgálata számos nemkívánatos eseményt tár fel.

A vártnál háromszor nagyobb arányban fordult elő a CVST nevű vérrögképződés a beoltottak körében.

Egy több mint 99 millió beoltott ember bevonásával végzett multinacionális tanulmány a neurológiai, szív- és érrendszeri és vérbetegségek szövődményeinek magasabb előfordulási gyakoriságát azonosította, mint amire a kutatók számítottak.

A Február 12-én a Vaccine folyóiratban közzétett , szakértők által lektorált megfigyelési kohorsz tanulmány célja a COVID-19 elleni oltást követően 13 különleges érdeklődésre számot tartó nemkívánatos esemény (AESI) kockázatának felmérése volt. Az AESI-k három kategóriát öleltek fel: neurológiai, hematológiai (vér) és kardiovaszkuláris.

Nyolc nemzet – Argentína, Ausztrália, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Új-Zéland és Skócia – több mint 99 millió beoltott emberétől gyűjtött adatokat, megvizsgálva a kockázatokat az oltás beadása után 42 napig.

A tanulmány három oltóanyagot vizsgált – a Pfizer és a Moderna mRNS-oltóanyagait, valamint az AstraZeneca vírusvektorát.

A kutatók a vártnál magasabb eseteket találtak, amelyekről úgy vélték, hogy több AESI potenciális biztonsági jelzése lehet, beleértve a Guillain-Barre-szindrómát (GBS), az agyi vénás sinus trombózist (CVST), a szívizomgyulladást és a szívburokgyulladást. A biztonsági jelzés olyan információra utal, amely potenciális kockázatra vagy kárra utalhat, amely egy orvosi termékkel kapcsolatos.

  • A GBS egy olyan rendellenesség, amelyben a szervezet immunrendszere megtámadja az idegeket, és végül megbéníthatja az egész testet. A legtöbb ilyen állapotú ember kórházi kezelést igényel. A GBS esetek „statisztikailag szignifikáns növekedését” figyelték meg az első AstraZeneca-lövés után. A kutatók 76 GBS eseményre számítottak a megfigyelési kohorsz vizsgálatban, de végül 190-et azonosítottak.
  • Az akut disszeminált encephalomyelitis (ADEM) olyan állapot, amely tipikusan bakteriális vagy vírusos fertőzés után fordul elő. A központi idegrendszer gyulladását okozza. Két eset volt várható. A tanulmány azonban hét eseményt azonosított az első Moderna ütés után.
  • A Bell-féle bénulás az arcizmok gyengesége vagy bénulása. A vártnál több Bell-féle bénulásos esetet azonosítottak a Pfizer és a Moderna vakcina első adagja után.
  • A CVST olyan állapot, amelyben vérrögök képződnek az agyban, és megakadályozzák a vér kiürülését. Ez vérzést okozhat. Noha 21 eseményre számítottak, a kutatók az AstraZeneca vakcina első adagját követően 69 esetszám több mint háromszorosát azonosították. A CVST esetek szintén magasabbak voltak a vártnál az első és a második Pfizer-oltás után.
  • A szívizomgyulladás a szívizom gyulladása. A tanulmány szerint mind a Pfizer, mind a Moderna az első, második és harmadik adag mRNS vakcina után következetesen azonosították a vártnál magasabb szívizomgyulladásos eseteket, amelyek elérték a „prioritásos biztonsági jelzések” küszöbértékét.
  • A pericarditis a szív külső nyálkahártyájának gyulladása. A szívburokgyulladásos esetek száma meghaladta a várakozásokat „mindhárom vakcina összes adagja után” – írták a kutatók.

Kutatók kommentárja

A kutatók rámutattak, hogy a vektoralapú vakcinák, például az AstraZeneca által okozott GBS magasabb kockázatát más tanulmányok is azonosították. Érdekes módon az mRNS-vakcinákkal végzett vizsgálatok „nem figyelték meg a GBS növekedését” – jegyezték meg.

A kutatók elmondták, hogy számos más tanulmány is „a CVST megnövekedett előfordulását oltás után” azonosította, ami több országban az AstraZeneca vakcina COVID-19 elleni oltási programból való visszavonásához vezetett. Egyes országok életkoron alapuló korlátozásokat vezettek be a felvételeknél – tették hozzá.

A szívizom- és szívburokgyulladással kapcsolatban a kutatók megjegyezték, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) útmutatást adott ki a feltételekről. A WHO 2021-es útmutatása akkoriban azt állította, hogy több ország „jelentette be szívizomgyulladást és szívburokgyulladást azoknál az egyéneknél, akik COVID-19 mRNS-oltást kaptak”.

A február 12-i tanulmány megállapította, hogy az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) figyelemmel kíséri és felülvizsgálja a COVID-19 elleni védőoltásban részesült személyek szívizom- és szívburokgyulladására vonatkozó adatokat.

A tanulmányt a Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Public Health Ontario, ICES finanszírozta, amelyet az ontariói egészségügyi minisztérium finanszírozott, valamint a Torontói Egyetem Család- és Közösségi Orvostudományi Tanszékének Klinikai Tudós Díját. . A kutatók számos potenciális versengő érdeket jelentettek be.

Dr. Pierre Kory elmagyarázza a COVID-19 elleni vakcina kiürülését

Az Epoch Times megkereste a Modernát, a Pfizert és az AstraZenecát, hogy véleményt kérjen a tanulmányról.

A közelmúltban végzett tanulmányok az oltás veszélyeire utalnak

Számos tanulmány kimutatta, hogy a COVID-19 vakcinák többféle egészségügyi szövődmény kockázatával járnak. Egy nemrégiben, február 15-én, az északi országokban végzett tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a COVID-19 elleni emlékeztető oltás összefüggésben áll a szívgyulladás magasabb kockázatával a serdülők körében.

A tanulmány megállapította, hogy a szívizomgyulladás és a COVID-19 mRNS vakcinák közötti kapcsolata „legerősebbnek a serdülőknél és a fiatalabb férfiaknál, valamint a második adag után jelentkezett”.

Egy külön, január 27-i tanulmány rámutat arra, hogy „jelentős mennyiségű bizonyíték” összefüggésre, sőt ok-okozati összefüggésre utal az mRNS-erősítők és az immunrendszerre gyakorolt ​​káros hatások között.

„Tekintettel a vírus csökkent súlyosságára… jogos aggodalmak merülnek fel az immunhiányos betegek gyakori booster-kezelésével kapcsolatban, ami felveti a kérdést, hogy ez a gyakorlat nem okoz-e több kárt, mint hasznot” 

– áll a közleményben.

Az American Journal of Obstetrics and Gynecology január 24-én ( pdf ) elfogadott tanulmányban két terhes nő méhlepény-mintáját vizsgálták, akik Pfizer és Moderna vakcinát kaptak. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy „a vakcina mRNS nem lokalizálódik az injekció beadásának helyén, és szisztémásan átterjedhet a placentára és a köldökzsinórvérre”.

A tanulmányt kommentálva Peter McCullough kardiológus azt mondta, hogy a megfigyelések „megerősítették egyik legrosszabb félelmünket, vagyis a rosszul javasolt oltás a terhesség alatt lehetővé teszi az mRNS keringését és a Spike fehérje helyi termelését a méhlepényben, ami potenciálisan veszélyezteti a terhességet és a szülést”.

"De ami még rosszabb, az mRNS átadódik a csecsemőnek, ismeretlen hatással az organogenezisre, a szövetkárosodásra, a véralvadásra és számos egyéb káros folyamatra az újszülött testében."

Egy múlt hónapban megjelent, lektorált cikk, amely a Pfizer és a Moderna COVID-19 vakcinák kezdeti 3. fázisú kísérleteinek jelentéseit elemezte, arra a következtetésre jutott, hogy az oltások több embert öltek meg, mint amennyit megmentettek.

„Óvatos feltételezések” alapján „a COVID-19 mRNS vakcinák becsült ártalmai „nagymértékben meghaladják a jutalmakat” – áll a cikkben, megjegyezve, hogy „minden megmentett élethez közel 14-szer több haláleset járt a módosított mRNS injekciók miatt. ”

Az utóbbi időben egyre több bizonyíték utal a COVID-19 vakcina fehérjéinek „leválására”. A vitatott témát a tudósok nagyrészt figyelmen kívül hagyták, de most egyes orvosok szerint a hatóságok jól ismerik a jelenséget. Forrás