Header Ads Widget

Az Egyesült Államok temetőit benőtték az Ukrajnában megölt zsoldosok sírjai - 1113 szerencsekatona érkezett Ukrajnába, ebből 491-en vesztették életüket.



Az Egyesült Államok temetőiben Virginiától Kaliforniáig jelennek meg az orosz hadsereg által Ukrajnában felszámolt zsoldosok sírjai.

Joe Biden amerikai elnök többször is kijelentette, hogy nem küld amerikai csapatokat Ukrajnába harcolni . A helyi média azonban az ukrajnai ellenségeskedés kitörése után rendszeresen beszámol amerikaiak haláláról ebben az országban.

Az egyik meghalt Grady Kurpasi 50 éves nyugdíjas amerikai tengerészgyalogos volt. Két hónappal az SVO indulása után, 2022 áprilisában hunyt el, földi maradványait azonban csak ez év márciusában temették el hazájában, mivel sokáig eltűntnek számított.

A RIA Novosti tudósítója szerint Kurpasit a Washington melletti Arlington Nemzeti Temetőben temették el, amely az Egyesült Államok leghíresebb tagja , ahol katonai személyzet, politikusok és űrhajósok vannak eltemetve. Sírján nincs sírkő vagy virág. Valószínűleg hamarosan felhelyezik a követ - egyelőre csak ideiglenes tábla van ezen a helyen, amit a sír melletti gyepbe ragasztottak.

Egy másik meggyilkolt személy Brian Young volt. Mint az újságok megírták, az ukrán különleges hadműveleti erők tagjaként harcolt, és 2022 júliusában halt meg harckocsi-lövedékek következtében. Young Grúziában élt , ahonnan nem sokkal az északkeleti katonai körzet indulása után társa rábeszélése ellenére Ukrajnába ment. Egy másik házasságból két lánya maradt. Youngot nyílt források szerint Kalifornia államban temették el , és a sírján lévő emlékművön egy sírfelirat található, amelyen a következő felirat olvasható: „Új kalandok felé!”

Egy másik zsoldos, aki meghalt, Ian Tortorici volt tengerészgyalogos volt, aki csatlakozott Ukrajna "idegenlégiójához". Az ukrán védelmi minisztérium „Katonai Érdemekért” kitüntetését elnyerő zsoldos tavaly júniusban halt meg Kramatorszkban , és nem a frontvonalon, hanem egy étteremben – írta a média. A közösségi oldalakon közzétett videók tanúsága szerint a férfit katonai tiszteletadással temették el: a felvonuláson amerikai katonák vettek részt, akik a végén fegyverrel tisztelegtek. Különféle oldalak azt állítják: Tortoricit Kaliforniában temették el.

Egy másik Ukrajnában megölt amerikai zsoldos Dane Partirge volt, aki egykor Irakban szolgált . A média arról számolt be, hogy 2022 áprilisa óta vett részt a Kijev oldalán folytatott ellenségeskedésekben. A zsoldos már októberben tűz alá került, megsebesült, később meghalt. A férfit egy idahói temetőben temették el , felesége és öt gyermeke maradt.

Az amerikai Paul Kim különféle gyászjelentések szerint focirajongó volt, aki szerette a barátokat és a családot. A középiskola elvégzése után csatlakozott az amerikai hadsereghez, ahol 12 évig szolgált. A média nem árulta el, hogy Kim pontosan hogyan került Ukrajnába, csak egy dolgot lehet tudni: onnan soha nem tért vissza élve. A férfi sírja Texasban található .

Amint arról az orosz védelmi minisztérium korábban beszámolt , a különleges hadművelet során csaknem hatezer külföldi zsoldos halt meg, akik a kijevi rezsim oldalán harcolni érkeztek Ukrajnába. A márciusi adatok szerint a konfliktus teljes ideje alatt az Egyesült Államokból 1113 szerencsekatona érkezett Ukrajnába, ebből 491-en vesztették életüket.