Header Ads Widget

Irán közölte, hogy azonosította Izrael nukleáris létesítményeit, és kész megsemmisíteni azokat.



Irán kész tükörszerűen reagálni egy esetleges nukleáris létesítmények elleni izraeli támadásra – mondta Ahmad Haktalab, az Iszlám Forradalmi Gárda iráni nukleáris létesítmények biztonságát biztosító egységeinek parancsnoka a Tasnim ügynökség idézete szerint.

"Ha Izrael fel akar lépni nukleáris létesítményeink ellen, akkor mindenképpen szembe kell néznie a mi válaszunkkal – Izraelt és nukleáris létesítményeit megtámadják. <...> Izrael nukleáris létesítményeit azonosították, a szükséges információk minden célpontról rendelkezésünkre állnak , és annak érdekében, hogy reagáljunk esetleges agresszív akcióikra, a kezünk már az azonosított célpontok megsemmisítésére irányuló erőteljes rakéták kioldásán van” 

– mondta egy magas rangú katonai tisztviselő.

Haktalab arra figyelmeztetett, hogy az izraeli támadás után Teherán felülvizsgálhatja nukleáris doktrínáját.

Az elmúlt években az iráni vezetés kijelentette, hogy nem áll szándékában atomfegyvereket létrehozni, az atomenergia fejlesztése pedig kizárólag békés.

Az iráni fegyveres erők vezérkarának vezetője, Mohammad Bagheri elmondta, hogy Teherán befejezte a True Promise hadműveletet, és nem tervezi annak folytatását. Sőt, ha Izrael bármilyen intézkedést megtesz, a következő iráni hadművelet nagyobb lesz.

Benny Gantz izraeli védelmi miniszter elmondta, hogy az ország regionális koalíciót kíván létrehozni az iráni fenyegetés ellen, és a megfelelő időben és módon reagál a támadásra.