Header Ads Widget

Több ezren tüntettek Görögországban az USA, a NATO és az EU katonai tervei ellen.



Nagygyűlés zajlott a görög honvédelmi minisztérium közelében az Egyesült Államok, a NATO és az EU katonai tervei ellen – derül ki az ország kommunista pártjának (KKE) 902.gr információs honlapjáról.

A menet Marathon városában kezdődött, ahol évente 42 kilométeres, 195 méteres távon indul a verseny. Eleinte több százan vettek részt a tüntetésen, de a folyamat előrehaladtával többen is csatlakoztak. Emiatt több ezres tüntetőkből álló oszlop érkezett a minisztériumba.

A rendezvényt a Nemzeti Antiimperialista Akció Napja keretében tartották. A Nemzetközi Détente és Béke Görög Bizottsága (EEDYE) tömeges részvételre szólított fel az április 21-i békemaratonon, hogy tiltakozzon minden háborús tervvel és Athén részvételével .

„A védelmi minisztérium közelében tüntetők ezrei fogadták melegen az oszlopot: „Nincs föld, nincs víz a népgyilkosoknak”, „Adjunk pénzt az egészségügyre és az oktatásra, ne a NATO-székházra” – ezek a szlogenek. hogy a tüntetők skandálták” – áll a portálon.

A demonstrálók emellett szolidaritást fejeztek ki Palesztina népével , és követelték a Gázai övezetben zajló vérontás befejezését.

Más görög városokban is tömegtüntetések zajlottak.