Header Ads Widget

Bemutatkozik a BrainBridge, a világ első fejátültető robotja - Videó


Bemutatkozik a BrainBridge, a világ első forradalmi fejátültetési koncepciója, amely a legmodernebb robotikát és mesterséges intelligenciát használja a teljes lebonyolításhoz fej-arcátültetési eljárások, amelyek zökkenőmentes eredményeket és gyorsabb gyógyulást biztosítanak.

(Gépi fordítás) Mivel a fejátültetések nagy sebességet, pontosságot és hatékonyságot igényelnek, a BrainBridge ezt használja fejlett, nagy sebességű, nagy pontosságú robotrendszerek a folyamat felgyorsítására, megszüntetésére emberi hiba, megakadályozza az agysejtek lebomlását, és biztosítja a zökkenőmentes kompatibilitást.

A fejátültetési eljárás magában foglalja a személy teljes fejének eltávolítását, amely az agyat tartalmazza jelenlegi beteg testükből, majd egy egészséges, fiatal, agyhalott testéhez kapcsolják donor.

A fejátültetések súlyos egészségügyi állapotokat okozhatnak, például terminálisan rák, bénulás, gerincvelő-sérülések vagy neurodegeneratív betegségek, lehetőség hogy teljesen működőképes testtel rendelkezzenek, miközben megőrzik tudatukat, emlékeiket és kognitív képességeiket képességeit.

A neuronok az emberi szervezet leghosszabb ideig működőképes sejtjei, és ennek megfelelően becsléseink szerint az agy több száz évig is képes kitartani, feltéve, hogy a többit a test fiatal marad.

A BrainBridge koncepció magában foglalja az integrált robotikai platform használatát a két autonóm sebészeti robot közül, amelyeket arra terveztek, hogy két testen végezzenek egyidejű műtéteket, egymás mellett, egyetlen készleten belül.

A folyamat teljes robotizálása lehetővé teszi a műtét olyan környezetben történő elvégzését változó hőmérséklettel és nyomással.

Az eljárás a donor és a befogadó szervek felkészítésével kezdődik. A donor agyhalott beteg, akinek működőképes teste és létfontosságú szervei rendben vannak állapot, míg a recipiens az a beteg, akinek a fejét átültetik az új testbe.

Az általános érzéstelenítést mind a recipiensnek, mind a donornak alkalmazzák. Mindkét betegen tracheotómiát hajtanak végre, a légcsőbe egy csövet vezetnek be a légzés biztosítására támogatja és megkönnyíti a gépi szellőzést. Szabadalmazott mesterséges plazma oldatunkat mind a recipiensnek, mind a donor.

Ezt a megoldást úgy tervezték, hogy az agyat és a testet oxigénnel telítse el, megakadályozza a vérrögképződést és biztonságos működést tesz lehetővé alacsony hőmérsékleten.

A recipiens fejét és a donor testét körülbelül 5 Celsius-fokra hűtik csökkenti a lehetséges agykárosodást a leválás során.

A fejlett, valós idejű molekuláris szintű képalkotó rendszerek irányításával a BrainBridge gondosan szétválik a fejeket a két testből speciális műtéti technika segítségével megőrzi a gerincvelő és a kulcs erek.

A nyak körül gondosan mély bemetszéseket készítenek, hogy feltárják a szükséges struktúrákat, beleértve a nyaki artériák és a csigolya artériák, a nyaki vénák és a gerinc.

A speciális mesterséges intelligencia-algoritmusok segítségével a BrainBridge nyomon követi az izmokat és az idegeket műtét során a zökkenőmentes visszacsatolás megkönnyítése érdekében.

Ezután bemetszéseket végeznek a légcsőben, a nyelőcsőben, a vénákban és az artériákban. Ezután a vér teljesen kiürül a recipiens fejéből, hogy megakadályozza a véralvadást. A címzett fejét ezután egy mobil platform segítségével az adományozott test mellé helyezik.

A BrainBridge azonnal összekapcsolja a leválasztott fejet a donor keringési rendszerével test, ami segít fenntartani a véráramlást az eljárás hátralévő részében.

Újra felmelegíti a recipiens fejét és oxigéndús vérrel látja el. Ultraprecíziós sebészeti műszerei segítségével a BrainBridge megkezdi az újracsatlakozást a gerincvelő, a nyelőcső, a légcső, az idegek, az erek és más szövetek. Ez a lépés megkönnyíti az agy és az új test közötti kommunikációt.

A gép mikrosebészeti technikákat és finom mikroszkópos beállításokat alkalmaz ennek biztosítására a gerincvelő és más szövetek megfelelő összehangolása és összeolvadása.

Az elszakadt neuronok újracsatlakoztatásának elősegítésére a BrainBridge szabadalmaztatott kémiai ragasztót, polietilént használ.

A gerincvelő csatlakoztatása után egy speciális implantátumot helyeznek a mögötte lévő epidurális térbe a gerinc a fúziós pont felett.

Ez az implantátum elősegíti a sérült idegsejtek helyreállítását, és lehetővé teszi a páciens agyának informálja az idegi kapcsolatokat az új testtel, és gondoskodik az érzékszervi rendszer helyreállításáról.

Ideiglenes tartalék vezérlőeszközként is funkcionál a donor test számára. A műtét következő lépése az arc és fejbőr átültetése, ahol az összes izom megpuhul szöveteket, és a bőrt eltávolítják a címzett arcáról. Ezután a donor arcát, izmait és lágyrészeit pontosan átültetik a helyükre.

A fiatalabb donorszövetek átültetésével az eljárás csökkenti a szövetek valószínűségét elutasítását, és lehetőséget kínál az esztétikai javításra, különösen olyan esetekben, amikor a donor lényegesen fiatalabb, mint a recipiens.

Ezenkívül visszaállítja a funkcionalitást és a szerkezeti integritást a címzett arcán, és megfiatalítja a megjelenése. A BrainBridge ezután gondosan összevarrja a bőrt, hogy elrejtse az alatta lévő összetett újrahuzalozást felület.

Ezután a bőrt speciális spray-vel kezelik, amely növekedési faktorokat, antifibrotikumokat, és az antibiotikumok. Ez a spray elősegíti a bőr gyorsabb gyógyulását, megelőzi a fertőzéseket és csökkenti a hegesedést a varratban terület.

Végül immunszuppresszív gyógyszereket adnak be, hogy megakadályozzák a recipiens immunrendszerét a donor test elutasítása.

A műtét után a recipiens gondosan megfigyelés alatt áll az intenzív osztályon, és legfeljebb négy hétig kómában tartják, hogy megakadályozzák a csatlakoztatott mozgást vagy elmozdulást testrészek.

Ez idő alatt a fej, a nyak és a gerinc szilárdan stabilizálódik, hogy optimalizálja a fúziót a gerincvelő.

Az életfenntartó rendszereket a légzés és a keringés, valamint a táplálkozás szabályozására használják juginostomiás etetőszondán keresztül történik.

Fokozatosan a címzett agyának vissza kell nyernie az irányítást az új test felett.

Mivel a felépülési folyamat előrehalad, és a beteg visszanyeri mozgását, lesz kiterjedt rehabilitációra, fizikoterápiára és pszichológiai támogatásra van szükség a befogadó alkalmazkodik új testéhez, és visszanyeri motoros funkcióit.

Az agy-számítógép interfésszel felszerelt BrainBridge Headband lehetővé teszi, hogy a betegek közöljék szükségleteiket a felépülés során. A gondolat erejének köszönhetően a fejpánt az agyhullámokat dekódolja és szöveggé alakítja vagy beszéd.

Lehetővé teheti a páciens számára, hogy más eszközöket közvetlenül az agyából vezérelhessen autonómiát, hogy önállóan hajtsanak végre bizonyos feladatokat a gyógyulási útjuk során. A fejátültetési eljárás bonyolultsága és váratlan kihívásai miatt az öntanulás, az algoritmusok lehetővé teszik az agyhíddal a hibák elkerülését és a műtéti tervek valós időben történő adaptálását a műtét szükségleteiről.

Idővel fejlesztheti képességeit, ha tanul a korábbi műtétekből. A tanulási algoritmusokat múltbeli eljárásoknak és eredményeknek nevezhetjük, hogy folyamatosan finomítsuk és javítsuk sebészeti technikák és posztoperatív ellátás.

Amíg a műtétet végzik, az agyhíd algoritmus személyre szabott felépülést hoz létre tervet az eljárás előrehaladásától és a páciens szükségleteitől függően.

A kompatibilitás maximalizálása és a zökkenőmentes integráció biztosítása érdekében a legjobb szakértőkkel működünk együtt a generatív mesterséges intelligencia, az agy-számítógép interfészek és a robotika területén több sikerrel projektek és több száz nagy horderejű, lektorált kutatási cikk.

Az elmúlt néhány évben kifejlesztettük azt a végponttól végpontig terjedő megközelítést, amely mindenre kiterjed részletek, beleértve az immunkompatibilitást, az agy-test összeköttetést, a vizuális és szaglórendszerek és posztoperatív rehabilitáció.


https://www.napitema.com/2024/06/bemutatkozik-brainbridge-vilag-elso.html