Header Ads Widget

Vajon miért nem örül Putyinnak a Nyugat, hogy végre történik valami a fenyegető terrorszervezetekkel szemben?

Azért mert gáz van, mert félnek a lebukástól. A kérdés persze adott: miért érdeke a nyugati és főleg amerikai politikai elitnek az ISIS fennmaradása? Kit tartanak vele sakkban? Kinek a levesébe „köp bele” azzal Putyin, ha a „rettegett” ISIS-t tönkre bombázza?
























Hetek óta megy a hírgyártás és ezzel együtt a ködösítés Oroszország katonai fellépéséről Szíriában. Amitől a nyugati politikusok legjobban féltek az mégis megtörtént: Oroszország katonai erőt vet be Szíriában.
Putyin ENSZ-beli fellépésével, Obamával történt tárgyalása után és minden ezzel kapcsolatos megszólalásában arra utal, hogy a légicsapásokkal a rettegett ISIS ellen támadnak. a Nyugat, ahelyett, hogy örülne ennek, úgy tűnik, inkább aggódik. Pedig racionálisan nézve inkább örülniük kellene annak, hogy Oroszország is a Nyugat rettegett ellensége ellen támad, nem pedig támogatja azokat.

Nyugati politikusok ehelyett először csak „aggodalmuknak adtak hangot”, a napokban pedig már egyenesen Putyin elnököt lövik… Verbálisan persze. Vajon miért?

A válasz egyszerű: ha Putyin sikerrel jár és visszaszorítja az ISIS-t, akkor a Nyugat totálisan megszégyenül. Hiszen vagy az derül ki, hogy Európa és Amerika együttesen sem tudta visszaszorítani az ISIS-t, ellenben Oroszország ezt játszva megteszi, azaz a Nyugat vészesen gyenge katonailag Putyinékhoz képest. Ez persze kevéssé valószínű magyarázat. Nagy valószínűséggel inkább lebukás lenne az ügy a Nyugat számára, azaz kiderül a világ közvéleménye előtt, hogy a Nyugat nem is akarta valójában legyőzni és visszaszorítani az ISIS-t. Ettől a lebukástól retteg most a teljes nyugati politikai vezetői elit.

Ezt persze nem ismerhetik be. Ezért a nyugati közvéleményt azzal próbálják meg félrevezetni, hogy minden fórumon azt bizonygatják: Putyin nem is az ISIS ellen veti be a katonai erejét, hanem szegény demokratikus szír ellenzék ellen. Az érvelés nagyon gyenge lábakon áll, hiszen a szír ellenzék pusztán az ISIS-nek köszönheti, hogy a törvényes szír kormány még nem számolta föl őket. Másrészt az úgynevezett ellenzék sok szempontból semmivel sem szalonképesebb, nem hogy a szír kormánynál, de még az iszlám dzsihadistáknál sem. És rájuk hivatkozva próbálják meg Putyint támadni és hitelteleníteni a nyugati politikusok.

A kérdés persze adott: miért érdeke a nyugati és főleg amerikai politikai elitnek az ISIS fennmaradása? Kit tartanak vele sakkban? Kinek a levesébe „köp bele” azzal Putyin, ha a „rettegett” ISIS-t tönkre bombázza?