Header Ads Widget

Trumpot megzsarolta a Háttérhatalom, és engedett: Lesz háború, viszont nem lesz Impeachment – Ez a deal






Trump eddig bírta. 4 évig gyakorlatilag. 4 évig bírta háború kirobbantása nélkül, ami az eddigi elnökök ténykedését alapul véve, rekord. Az Impeachment eljárással sikerült politikailag Trumpot olyan szinten sarokba szorítani, hogy Trumpnak engednie kellett a Háttérhatalomnak, és a fegyverlobbinak. Megtörtént. Csináltak egy műbalhét egy nagykövetség előtt valahol a közelkeleten. Vélhetőleg a CIA kidolgozta alaposan a műbalhét, majd válaszcsapásként egy iráni vezetőt rakétával szétlőttek. A háborús konfliktus gyakorlatilag elkerülhetetlen. Innentől kezdve pedig mi garantáljuk, hogy nem lesz Impeachment eljárás. Ez volt a deal, a biznisz, az üzlet. Csak figyeljék az eseményeket!

Szakértők szerint Trump nem akar háborút, csak rá akar ijeszteni Iránra, de a számok mást mutatnak: az iraki háború megkezdése, tehát 2003 óta nem volt ilyen mértékű mozgósítás a Földközi-tenger légterében.

Jelentősen megnőtt a forgalom a Földközi-tenger légterében Kászim Szulejmáni iráni tábornok halálát követően – írta szombaton az olasz sajtó nyomán az MTI. Az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka a Bagdad közelében végrehajtott amerikai légicsapásokban vesztette életét péntek hajnalban.

Olasz sajtóinformációk szerint a mozgósítás már az év utolsó napján elkezdődött azzal egy időben, hogy az Egyesült Államok bagdadi nagykövetségét tüntetők ezrei vették körbe.

Az északkelet-olaszországi Aviano olasz-amerikai katonai bázisán folyamatos a teher- és üzemanyag-szállító repülőgépek érkezése és továbbindulása – jelentették a helyi lapok.

Hasonlóan intenzív a forgalom a venetói Vicenza térségében, a szintén amerikai légitámaszpontként működő Ederle kaszárnyánál.

Elemzők szerint ilyen méretű mozgósítás az olaszországi amerikai támaszpontokon utoljára a 2003 tavaszán indult iraki háború idején volt tapasztalható.
A Spanyolország, Olaszország, Görögország és a közel-keleti térség közti légtér óriási katonai légi folyosóvá változott át.

Ian Bremmer amerikai politológus, az Eurasia-központ alapítója a La Stampának kifejtette:

Donald Trump amerikai elnök nem akar háborút, Szulejmáni megölésével csak üzent Teheránnak, hogy „Irán ne lépje túl a megengedett határt”.


Mindenszo.hu kommentár