Header Ads Widget

Nincs lejjebb: Havas Henrik szerint Trianonért a magyarok a hibásak, vagyis mindent magunknak köszönhetünk

Ezt nem láttuk jönni: a gyalázatos, nemzetcsonkító diktátum centenáriumán a Jobbik közelébe sodródott bukott tévés úgy érezte, meg kell mondania a tutit. A műkedvelő történész szerint a magyarok a hibásak Trianonért.


Az internacionalista baltáborba sodródott Jobbik (azaz Ballik) és szellemi holdudvara szintet lépett a szánalmas nemzetellenes vergődésben. Egyik csahosuk, a csúfosan bukott tévés, Havas Henrik kimaxolta a balliberális narratívát (ha tetszik: román, szlovák vagy ukrán kottából dalolt): a gyalázatos diktátum századik évfordulóján a pofánkba vágta, hogy Trianonért a magyarok a hibásak, vagyis mindent magunknak köszönhetünk, például a történelmi Magyarország lakossága és területe kétharmadának elrablását.

A katedra nélküli „(ex)tanár úr” a jobbikos csicskamédia, az N1 TV és az Alfahír felületein adta elő nagyívűnek legkevésbé sem nevezhető történelmi értekezését. Ebben az egyébként nagyszerű és elismert néprajztudós, Andrásfalvy Bertalan egy interjúját szemlézi annak alátámasztására, hogy a magyar nemesek, arisztokraták évszázados pöffeszkedése, a más nyelven beszélő, más nemzetiségű alsóbb társadalmi rétegek elnyomása vezetett a történelmi Magyarország bukásához.

A fináléban (lásd a lenti videón kb. 4:05-től) Andrásfalvyt már félretéve ránk, magyarokra néz, és egy gúnyos kacsintás és arcrándítás kíséretében odaokádja:

„Jött Trianon, ahol nem történt más, mint a magyarokat mint nemzetet sem ismerték el igazán. Mert azt mondták, a magyarok azok az urak, a földesurak, akik attól függetlenül, hogy görögkeletiek, reformátusok, unitáriusok elnyomják [a parasztokat, azaz a nemzetiségeket]. A magyar urak! A magyaroknak köszönhettünk mindent. Például Trianont is.”

Szóval azért megáll az ész: bár nincs ebben a bumfordiságban semmi meglepő, mégis nehéz megszokni a megszokhatatlant.

Persze az anno Horn-államtitkárságig is avanzsáló Havas most sem csinál mást, mint amit egész életében tett: mucsai szinten és mucikai színvonalon gúnyol; zaklat. Provokálja a magyarságot, a nemzeti-keresztény közösséget, a többséget. Kéjes örömmel szór sót a sebbe, éppen a szégyenteljes történelmi igazságtalanság, a józan észre sem hallgató, az etnikai viszonyokra magas ívből sz.ró dölyfös nagyhatalmak és (hulla)rabló cinkosaik mocskos nemzetcsonkításának centenáriumán. Szégyellje magát!

Nem véletlen, hogy egyre szélesebb közönség veti meg a „munkásságát”. Magának köszönhet mindent.

Forrás: Ezatuti.blogstar.hu