Header Ads Widget

Szabó Tímea képtelen abbahagyni a hazug bőszítést


A sikeres védekezés ellenére újabb hazugságokkal bőszít a kormány és az emberi erőforrások minisztere ellen Szabó Tímea. A Párbeszéd országgyűlési képviselője a parlament minapi ülésén is penetráns hangnemben szólította fel Kásler Miklóst, hogy „Először is: szégyellje magát!”, majd így folytatta: „Miniszter Úr, mikor vállalja a felelősséget több száz ember haláláért?”. Szabó itt nem állt meg, később ugyanis közölte, hogy amíg Kásler van az egészségügy élén, „addig emberek milliói vannak veszélyben”.

Emlékezetes: nem ez az első eset, hogy Karácsony Gergely társelnöke nettó hazugsággal hergeli a közvéleményt, hiszen április 20-i parlamenti felszólalásában egyenesen azt állította, „az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban.” Szerinte egyetlen magyarázat van erre: „itt az eredménye annak, hogy az elmúlt tíz évben Orbán Viktornak nem az emberek jóléte és segítése, az ország felvirágoztatása volt a fontos, hanem az eszement mennyiségű lopás és az, hogy olyan ostoba, talpnyaló, szervilis emberekkel vegye körbe magát, akik nem mernek szembemenni semmilyen embertelen és arcátlan intézkedéssel” – rikácsolta habzó szájjal Szabó Tímea.

Ám amikor a Párbeszéd politikusa ezt állította, a nemzetközi statisztikák alapján világos volt, hogy a 27-ből 15 EU-tagállamban nagyobb volt a halálesetek aránya a lakosság lélekszámához mérten, mint Magyarországon. Tehát nemhogy az egész világra, de még Európára sem volt igaz az állítás, hogy hazánkban halnának meg a legtöbben.

Szabó Tímea vádaskodása után egy nappal a kormánypártisággal aligha vádolható Index közölt cikket „Európai viszonylatban jól állunk a koronavírus halálozási arányával” címmel. Ebből ugyancsak kiderült, hogy egymillió lakosra vetítve Magyarországhoz képest sokkal rosszabbul áll többek között Belgium, Spanyolország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság, Hollandia, Svájc, Svédország, Dánia, Ausztria, vagy Norvégia.


magyarnezet.hu