Header Ads Widget

Afgán és iraki bevándorlók megkéseltek egy görög férfit szombat hajnalban Leszboszon.



A késelés áldozata csodával határos módon túlélte a támadást, állapota válságos, de stabil. Az elkövetők európai kalandja pedig vélhetően véget ért, a hírek szerint azonnali kitoloncolás vár rájuk.

Az áldozatot életveszélyes állapotban szállították a sziget fővárosában található Mytilene kórházba – írja a Stoi Nisi görög hírportál.

A hírek szerint szombat hajnali fél 6 magasságában esett egymásnak a két illegális bevándorló Mirtilini főterén, akiket egy arra járó helyi lakos próbált meg szétválasztani. A dulakodás közben az iraki migráns kést rántott, és többször mellkason szúrta a görög férfit. Az áldozatot válságos állapotban szállították kórházba, a hírek szerint az intenzív osztályon kezelik.

Kevesebb mint egy órával a támadás után a rendőrség elfogta az elkövetőket. A 35 éves iraki férfit gyilkossági kísérlet alapos gyanúja miatt, a 23 éves afgán társát pedig bűnrésszeszég vádjával tartóztatták le.

Egy ettől független esetben kórházba kellett szállítani egy migránst Leszboszon, miután a társai lelökték egy emeletes ház tetejéről szombat hajnalban. A görög sajtó beszámolói szerint 5-6 bevándorló verekedett össze Mirtilni művelődési házának tetején, majd a dulakodás közben az egyikük az úttestre zuhant. Az incidensben érintett migránsokat azóta is nagy erőkkel keresi a rendőrség.

A migrációs válság által leginkább érintett Leszboszon egyébként megszaporodtak a migránsok által elkövetett kisebb-nagyobb bűncselekmények az elmúlt időszakban.