Header Ads Widget

Franciaország népszerű ellenzéki politikusa, Marine Le Pen elítéli azokat, akik üdvözlik az Egyesült Államokban napok óta tartó zavargásokat és Franciaországba importálnák a polgárháborús hangulatot.


A Nemzeti Tömörülés elnöke szerint Franciaországban nincs helye a lázadásnak, a lincshangulatnak, a fosztogatásnak, a faji megkülönböztetésen alapuló gyűlöletnek. Szerinte nem a bőrszín határozza meg a nemzeti érzelmeket.

Le Pen külön kiemelte Jean-Luc Mélenchon hozzászólását, aki korábban a sárgamellényesek mozgalmához hasonlította az USA-ban zajló zavargásokat, a politikusnő szerint Mélenchon álma valóságos rémalom. Marine Le Pen kihangsúlyozta, hogy a Nemzeti Tömörülés továbbra is kiáll a szekularizmus mellett, ellenzi a kommunitarizmust és megvédi a köztársasági paktumot. Le Pen szerint nem a bőrszínük határozza meg az embereket, franciának lenni azt jelenti, hogy valaki szereti Franciaországot, annak történelmét, kultúráját, életmódját, bőrszíntől függetlenül.

Jean-Luc Mélenchon szerint elkezdődött a sárgamellényesek mozgalma az Egyesült Államokban is, és ezt rendkívül örvendetesnek tartja. Jean-Luc Mélenchon társadalmi szimbólumnak tekinti a feketék elleni faji megkülönböztetés és a rendőri erőszak ellen szervezett, sok esetben erőszakba torkolló tüntetéseket. A politikus szerint ez csak a kezdet, egy hosszú, tartós folyamat első lépése. Véleménye szerint, mint mindig, most is az Egyesült Államokból indul ki a változás, így van ez a divat, a politika és a társadalmi tényezők esetében is Mélenchon szerint mélyen gyökerező rendszerhatásról van szó. Blogjában Mélenchon azon viccelődik, hogy Trump elnök, a népek üldözője kénytelen lesz majd a sötét pincében bujkálni, miközben lángokban áll a Fehér Ház, hozzátéve, hogy micsoda kárörömmel tölti el az amerikaiak szenvedése, miután kiöntötték a francia borokat és kifigurázták őket azzal, hogy még a sült krumplit is a franciákról nevezték el French fries-nak.

 

Forrás: V4NA