Header Ads Widget

COVID-19 felügyelet: Peking felajánlja QR-kód rendszerét a G20-országoknak.

 


"Hszi Csin-ping kínai erős ember a G20-országok november végi virtuális csúcstalálkozóján arról beszélt, hogy a világnak szüksége van egy "globális mechanizmusra", amely a COVID-19 ellenére lehetővé teszi az utazást. Diplomáciai szempontból úgy fogalmazott: "Tovább kell harmonizálnunk a szakpolitikákat és a szabványokat, és "gyorsforgalmi utakat" kell létrehoznunk az emberek rendezett mozgásának megkönnyítése érdekében".

Xi azt javasolja, hogy QR-kódok segítségével ismerjék el egymás egészségügyi bizonyítványait és vizsgálati eredményeit - és felajánlotta, hogy más országok is csatlakozhatnak a rendszerükhöz. Kína is hajlandó megosztani vakcináit a világ többi részével - jelentette a Hszinhua állami hírügynökség.

Teljes felügyelet

A QR-kód rendszerrel az az alapvető probléma, hogy eszközként használják a Kínai Kommunista Párt hatalmon tartására. Peking már 2020 februárja óta használ QR-kódokat a COVID-19 kapcsán.

A használt "egészségkód" alkalmazások az okostelefon-felhasználók mozgásprofiljait hozzák létre, és meghatározzák az egészségi állapotot. Csak zöld kóddal engedélyezett a szabad utazás és a szabad mozgás vagy a vásárlás. Más színek, mint például a narancssárga és a piros, karantént jelentenek. A zöld kód előfeltétele a rendszerhűség.

A szkennelést mindenhol el kell végezni, jellemzően a lakópark elhagyásakor vagy belépéskor, az üzletbe való belépés előtt, minden közlekedési eszközön vagy a számtalan útlezárásnál. Hszincsiang tartományból jelentették, hogy a városokban minden útkereszteződésben és 200 méterenként ellenőrzőpontok vannak." Forrás


Totális kontroll, zsarolás és elzárás.

https://vk.com/video644727407_456239047