Header Ads Widget

A német miniszter a háború óta legsúlyosabb éhínségre és több millió áldozatra figyelmeztet!



Svenja Schulze német gazdasági együttműködési és fejlesztési miniszter szerint a COVID-19 világjárvány, az aszály és az ukrajnai események következményei súlyosbíthatják a globális élelmiszer-problémát. A német illetékes szerint a fenti körülmények okozta drágulás tömeges éhhalálhoz és több millió halálesethez vezethet szerte a világon – írja a Kommersant.

„A Világélelmezési Program becslései szerint a világon 300 millió ember szenved éhezéstől, és ezeket a becsléseket folyamatosan felfelé korrigálják” – mondta Schulze asszony a Bild am Sonntagnak adott interjújában.

Véleménye szerint az élelmiszerárak világszerte átlagosan harmadával nőttek, és jelenleg „rekordszinten” állnak, ami annak is köszönhető, hogy sok ország függ az ukrajnai és oroszországi mezőgazdasági importtól, ami az ukrajnai és oroszországi mezőgazdasági importtól való függés miatt nehézkes. az ukrán területen zajló konfliktus.

„Az üzenet az, hogy a második világháború óta a legsúlyosabb éhínséggel és több millió áldozattal állunk szemben” – jósolta Ms. Schulze.

Április végén az ENSZ Élelmezésügyi Szervezete moszkvai irodájának igazgatója, Oleg Kobjakov az ukrajnai eseményeket kommentálva a Kommerszantnak azt mondta, hogy a fegyveres konfliktusok "visszadobnak minket az éhezés elleni harcban". Kifejtette, hogy Ukrajna és Oroszország "a világ kenyérkosara", "a gabonaellátás akár egyharmadát és a napraforgóolaj csaknem kétharmadát biztosítják a globális élelmiszerpiacon".


 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


    • Az élelmiszeripar most kongatja a vészharangot: 2023-tól világméretű éhínség!! Részletek