Header Ads Widget

A Liszichanszki olajfinomító területe teljesen Oroszország és az LPR ellenőrzése alá került



A Liszicsanszki Olajfinomító területe teljesen a szövetséges erők ellenőrzése alá került, a Liszichanszki Gumitermékgyár (RTI) területén a takarítás befejeződött – mondta Rodion Mirosnik, a Luganszki Népköztársaság oroszországi nagykövete. a Telegram csatornáját.

"Ukrajna legnagyobb olajfinomítójának, a Liszicsanszkijnak a területe teljesen a szövetséges erők ellenőrzése alá került. A vállalkozás ipari övezetében napokig tartó összetűzések zajlottak, mostanra az ukrán alakulatokat teljesen kiszorították az országból. A fegyveresek elmenekültek, menedékeket és felszereléseket hagyva maguk után" – írta Miroshnik.

Elmondása szerint a Liszicsanszki Gumitermékgyár területén lévő ipari zóna megtisztítása is befejeződött. „Folytatódik Liszicsanszk város már ellenőrzött területének megtisztítása ” – tette hozzá a nagykövet.

Emellett pontosította, hogy a városból induló és a városba vezető "minden kevésbé jelentős közlekedési útvonalat" a szövetséges csapatok ellenőrzik, a korábban tűzellenőrzés alatt álló Liszicsanszk-Artemovszk autópálya pedig mára teljesen el van zárva. RIA Novosztyi