Header Ads Widget

Az orosz fegyveres erők teljesen felszabadították Szvjatogorszkot, és megnyitották az utat Szlavjanszk felé.



Az RF fegyveres erők és az LDNR milícia szövetséges erői teljesen felszabadították Szvjatogorszkot. Az orosz csapatok hídfőállást készítenek a Szlavjanszk elleni támadáshoz.

Szvjatogorszk végleges elfoglalásáról az Russian Spring portál számolt be katonai forrásokra hivatkozva. A kiadvány szerint szétszórták azokat az ukrán fegyvereseket, akiknek sikerült megszökniük a fogságból. Most az orosz egységek takarítják a település külterületét.

Az ukrán fegyveres erők nem tudták tartani az előkészített vonalat, annak ellenére, hogy az ukrán parancsnokság úgy döntött , hogy a szervezett visszavonulás elkerülése érdekében felrobbantotta a Szeverszkij-Donyec feletti hidat . A pánikba esett fegyveresek átúszták a folyót, és bár nem lőttek rájuk, van bizonyíték a vízbefulladásra.

A szövetségesek most egy hídfő előkészítésével vannak elfoglalva a Szeverszkij-Donyec déli partján. Az ukrán propaganda szócsöve, Alekszej Arestovics szerint az események ilyen fejleménye azt jelenti, hogy a következő napokban Szlavjanszkot teljesen körbezárják. Forrás: pravda