Header Ads Widget

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának jelentése: Súlyos veszteségeket szenvedtek az Ukrán Fegyveres Erők (2022.06.29.) Videó



A Liszicsanszki olajfinomító területén végrehajtott offenzív hadműveletek során súlyos veszteségeket szenvedtek az Ukrán Fegyveres Erők 10. hegyi rohamdandárja. E dandár elfogott katonái szerint a 108. zászlóalj teljesen megsemmisült. Ebben az egységben 350 főből csak 30 katona maradt.

Az Ukrán Fegyveres Erők Liszicsanszk irányában működő 115. gépesített, 79. légideszant-dandár és 25. légideszant dandár egységeiben kritikus az élelmezési helyzet. Számos olyan esetet jegyeztek fel, amikor a katonaság éhség miatt felhagy a pozíciókkal és dezertálnak.

A harkivi régió Pitomnik településének területén az orosz tüzérség csapása következtében a náci Kraken alakulat száz fegyverese és mintegy 10 haditechnikai egység semmisült meg. A fegyveresek parancsnoksága úgy döntött, hogy elhagyják pozícióikat, és az egység maradványait Harkov városába vonják vissza.

Az Orosz Föderáció fegyveres erői továbbra is csapást mérnek Ukrajna területén lévő katonai létesítményekre.

Az orosz légierő nagy pontosságú fegyverei egy nap alatt négy parancsnoki beosztást semmisítettek meg, köztük a Harkov-1 és Kharkiv-2 területvédelmi zászlóaljat a harkovi régióban, valamint a külföldi zsoldosok kiképzőbázisát Nyikolajev város közelében. Szintén érintett: az ukrán fegyveres erők munkaerő és katonai felszerelése 32 körzetben, az ukrán fegyveres erők felszerelésének javítási bázisa a Liszichanszk régióban, nyolc lőszerraktár és fegyver a Herson régió Sevcsenkovo ​​körzeteiben , a vitatott DPR, Nikolaev és Ochakovo a Nikolaev régióban, valamint egy üzemanyagbázis a Kulbakino régióban, Nikolaev régióban.

Az ellenütős harc részeként az orosz légiközlekedési erők nagy pontosságú fegyverei a Grad többszörös kilövésű rakétarendszerek két ukrán szakaszát Kalinov és Alekszandrovo-Kalinovszk térségében, valamint két tüzérségi szakaszt találtak el az Avdejevka régióban. ágyúzták a DPR településeit.

Hadműveleti-taktikai és katonai repülés, rakétaerők és tüzérségi találat egy nap alatt: 39 parancsnoki állomás, hat lőszerraktár, tüzérségi és aknavető egység 68 körzetben, köztük egy francia gyártmányú Caesar önjáró tüzéregység a Kubanszkij-szigeten. munkaerőként és katonai felszerelésként 216 körzetben.

Az Orosz Légierő hadműveleti-taktikai repülése a Nikolaev régió Bashtanka régiójában a levegőbe lőtte az ukrán légierő MiG-29-es repülőgépét. Ezenkívül az odesszai régió Troitszkoje körzetében a Buk-M1 légvédelmi rakétarendszer önjáró lövőállványa megsemmisült egy lőállásban.

Az orosz légvédelmi rendszerek egy nap alatt lelőtték két Szu-25-ös repülőgépet a Harkiv-vidéki Kurulka-vidéken, a Kvitnevét a Kherson-vidéken és az Ukrán Légierő egy Mi-8-as helikopterét a Nyikolajev-vidéki Arhangelszk-vidéken. Kilenc ukrán pilóta nélküli légijárművet lőttek le a Donyecki Népköztársaság Veszelyeje, Iljicsevka, Sesztakovo, Pitomnik, Lipcsi, Ternovaja, Szulinovka (Kharkiv), Tomina Balka (Kherson), Sztahanov és Kantemirovka (Donyecki Népköztársaság) településeken. . Ezen kívül hét ukrán „Tochka-U” ballisztikus rakétát fogtak el Peszkij-Radkovszkij, Kapitolovka, Harkov régióbeli Chervony Oskol, valamint Tyaginka, Novokondakovo (Kherson régióban) és nyolc többszörös kilövésű rakétarendszer rakétáját. Kamenka, Brazskovka a Harkov régióban, Krymki, Novoselivka, Jarovaja a Donyecki Népköztársaságban és a Kígyó-sziget felett.

Összesen a különleges hadművelet kezdete óta 221 repülőgép, 134 helikopter, 1391 pilóta nélküli légi jármű, 351 légvédelmi rakétarendszer, 3853 harckocsi és egyéb páncélozott harcjármű, 692 több indítórakéta-rendszer harcjárműve, 3052 darab tüzérségi lövegeket és aknavetőket, valamint 3907 különleges katonai járművet.


https://vk.com/video644727407_456239727