Header Ads Widget

Új adatok az Amstor bevásárlóközpont rendkívüli állapotáról - Az ukrán fél a Buchában hasonló új provokációt próbált létrehozni - írja a warfakes telegram csoport



A Kremenchugban található Amstor bevásárlóközpontban keletkezett tűzesetről, mára új adatok és tézisek jelentek meg, amelyek bizonyítják, hogy a robbanás a Kredmash üzem területén adták le. A tűz később átterjedt a bevásárlóközpontra is.

Főbb következtetések: 

  • A tűz a bevásárlóközpont területén kívül ütött ki, majd átterjedt Amstorra.
  • Az üzemet katonai felszerelések javítására használtak
  • A bevásárlóközpont közelében található házak nem sérültek meg.
  • A térfigyelő kamerák rögzítették az üzemet ért hatást.
  • A bevásárlóközpontban lévő árukat nem érintette a robbanás.
  • Ugyanezek a tézisek, amelyeket a nyugati média hangoztat.
  • A robbanást az üzem területen merték

Először is meg kell jegyezni, hogy a rakétatámadást a hangárok ellen hajtották végre, amelyek mögött közvetlenül a bevásárlóközpont található. Ez latható az ukrán fél által terjesztett videón. A kamera felemelésekor jól látható a tűz a bevásárlóközpont maradványai mögött.

Az üzemet katonai felszerelések javítására használták

Vlagyimir Zelenszkij kijelentés a Kredmash-t 2014 óta tényleges katonai járművek javítására használtak.

A környező házakat ez nem érintette.

Az egyik videon az üzemeltető az Amstort körülvevő házakat mutatja be. Szó szerint az út túloldalán vannak, de még egyiküknek sem törte ki az ablakát a robbanás. Ez csak akkor lehetséges, ha a rakéta jelentős távolságra robban, és a bevásárlóközpont épülete megvédi a lakóépületeket a robbanáshullám terjedésétől.


Egészben maradtak az üvegek a lakóépületekben


A térfigyelő kamerák rögzítették az üzemet ért hatást

A Kredmash túloldalán a tározó mellett elhelyezett térfigyelő kamerák rakétacsapást rögzítenek. A videón látható, hogy a rakéták pontosan célba repültek az üzem és a hangárok területén.

.

A növényre gyakorolt ​​hatás pillanata




A bevásárlóközpontban lévő árukat nem érintette a robbanás

Anton Gerascsenko a kiégett bevásárlóközpont belsejéből készült felvételein viszont szinte sértetlen polcok láthatók árukkal. A palackok hasonlók, mint ahogy az alkalmazottak elhelyeztek őket. A robbanáshullámnak szét kellett volna szórnia, vagy legalábbis ledönteni őket.




Később az ukrán média videót tett közzé a rakéta érkezési helyéről az üzemi területre. Egy bevásárlóközpontot ért támadás nem hagyott volna épségben benne semmit. A Kremencsugban található Kredmash üzem igazgatója megerősítette, hogy az orosz fegyveres erők csapást mértek a vállalkozásukra, és közzétett egy videót a következményeiről.

A rakétatalálat eredménye

Az ukrán fél a Buchában hasonló új provokációt próbált létrehozni. Sok ténynek azonban nem engedi ezt. A nyugati média, mint legutóbb, aktívan felvette az információs napirendet. Ez azt jelenti, hogy ilyen provokációs kísérletekre ismét sor kerül.

Szorosan figyeljük, kísérjük a helyzet alakulását és haladéktalanul reagálunk az ukrán fél új hamisítványok létrehozására a kísérleteire. Forrás


A Kreml kommentálta a védelmi minisztérium nyilatkozatát a VKS kremencsuki csapásáról

Az orosz védelmi minisztérium nyilatkozata az ukrajnai poltavai Kremencsugban a nyugati fegyverekkel és lőszerekkel felszerelt hangárok elleni csapással kapcsolatban kimerítő – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

Hétfőn az orosz légierő megsemmisítette a Donbászban tartózkodó ukrán csapatcsoport fegyvereit és lőszereit, amelyek a Kremencsug hangárjaiban tartózkodtak, a lőszerek felrobbanása tüzet okozott egy közeli tétlen bevásárlóközpontban, az orosz védelmi minisztérium korábban közölte.



"Nincs hozzászólásom, volt egy kimerítő megjegyzés és magyarázat a Honvédelmi Minisztériumtól, ahol ezt a verziót (állítólag egy bevásárlóközpont ágyúzása) teljesen elutasítják, és teljesen kimerítő magyarázatot adnak arra, hogy mi történt, melyik tárgyat találták el, ” – mondta Peszkov újságíróknak arra a kérdésre válaszolva, hogy a Kreml hogyan kommentálja a Kremencsugban kialakult helyzetet, valamint azokra az állításokra, amelyek szerint az orosz hadsereg állítólag megtámadta a bevásárlóközpontot.

Peszkov a média tisztázó kérdésére válaszolva azt tanácsolta, hogyan hozzuk összefüggésbe az orosz védelmi minisztérium és a hivatalos Kijev kijelentéseit, "vegyük a Honvédelmi Minisztérium magyarázatai alapján".

Korábban Kijev sürgős ülésre hívta össze az ENSZ Biztonsági Tanácsát az ukrajnai helyzetről. Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-képviselőjének első helyettese felvetette, hogy az ukrán Kremencsugban, ahol állítólag egy bevásárlóközpontot támadtak meg, Bucha stílusú ukrán provokáció történt. Szerinte már túl sok a szembetűnő következetlenség. A kijevi rezsimnek pontosan erre van szüksége ahhoz, hogy a NATO -csúcs előtt Ukrajnára összpontosítson – véli a diplomata.

Elmondása szerint "ez a Kremenchug kereskedelmi központ, ahol lőszert tároltak és kiképezték a védelmi csapatokat, ahol a bevásárlóközpont mögötti raktárban szervezték a védelmi csapatok kiképzését és kiképzését, ahol a lőszert felszerelték". 


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kommentálta a Kremenchugban található bevásárlóközpontban keletkezett tüzet.

Kigyulladt egy bevásárlóközpont Kremencsukban, miután eltalálták az Egyesült Államokból és Európából származó fegyvereket tartalmazó hangárt – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.



"Az orosz védelmi minisztérium nagyon világosan és érthetően elmagyarázta, mi is történt valójában. Bombáztak egy hangárt, ahová amerikai és európai fegyverek és lőszerek érkeztek. A lőszerrobbanás következtében a közelben álló üres bevásárlóközpont kigyulladt" az eredményeket követő sajtótájékoztató.a Kaszpi-tengeri államok külügyminisztereinek találkozói. RIA Novosztyi