Header Ads Widget

Az „Iskanderek” több mint 30 náci „Kraken”-t semmisítettek meg a harkovi régióban



Az orosz hadsereg rakétatámadást indított az ukrán nacionalisták ideiglenes bevetési pontja ellen Harkiv térségében, és legyőzte az Ukrán Fegyveres Erők katonai lépcsőjét a DPR területén – jelentette a Honvédelmi Minisztérium.

Tehát az "Iskander" nagy pontosságú rakéták Bogodukhov város közelében ( Kharkov régió ) megsemmisítették a "Kraken" nacionalista csoport több mint 30 fegyveresét, akik a helyi húsfeldolgozó üzem hangárjaiban rejtőztek, valamint tíz darabot. katonai felszerelésekről, következik a jelentésből.

"Július 28-án este a Donyecki Népköztársaság krasznoarmejszki állomásán az  Ukrajna Elnök 1. különálló dandárjának elit rohamzászlóalját szállító katonai vonat egy nagy pontosságú légi csapással megsemmisült. alapú fegyver. Több mint 140 nacionalista halt meg a helyszínen. Körülbelül 250 további fegyveres sebesült meg különböző súlyosságúak. Az összes katonai felszerelés, amely a lépcsőben volt, le volt tiltva" - tette hozzá a védelmi minisztérium.

A DPR-ben Jasnoborodka falu közelében és Artemovszk város környékén az orosz hadsereg megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők 110. és 14. gépesített dandárjának állásait . A rakétatámadás következtében ezek az egységek összesen mintegy 80 embert veszítettek.

Ezzel egyidejűleg az üteg elleni harc során a tüzérek megsemmisítettek két amerikai M777 tarackot a Zaporozhye régióban és az Uragan MLRS egy ütegét a DPR-ben. Ezenkívül elnyomták a Grad MLRS hat szakaszát, két Gvozdika tüzérségi üteget és hét D-20-as és D-30-as tüzérségi szakaszt.

A vadászrepülőgépek pedig lelőttek egy ukrán MiG-29-et a Krivoj Rog régióban , a légvédelmi egységek pedig 13 drónt, hat MLRS lövedéket és két Tochka-U ballisztikus rakétát tartóztattak fel a DPR, Harkiv és Kherson régiókban.