Header Ads Widget

Erőteljes robbanások rázták meg az ukrán tüzérség állásait Zaporozsjében!



Az ukrán nehéztüzérség bevetésének környékén Zaporizzsja külvárosában erőteljes robbanások dörögtek – mondta a RIA Novosztyinak Vlagyimir Rogov, a Zaporozsjei Regionális Közigazgatási Tanács tagja.

Magában a városban nem történt robbanás, hanem annak déli peremén. Valószínűleg a nehéztüzérség állásaira érkeztek, ahonnan tegnap a térség felszabadított területét ágyúzták. Ez egy csapás volt. Zelenszkij fegyvereseinek” – mondta.

Rogov előző nap elmondta, hogy az ukrán csapatok ezekről az állásokról lőttek a felszabadított területen lévő településekre, nem messze a demarkációs vonaltól.

A tüzérség négy ukrán Grad szakaszt és 24 tarack szakaszt semmisített meg

Az orosz tüzérek egy ukrajnai különleges hadművelet során egy nap alatt megsemmisítettek négy szakasz Grad többszörös kilövésű rakétarendszert, 24 tüzérségi szakasz D-20 tarackot és 13 tüzérségi szakasz D-30-as löveget az ukrajnai különleges hadművelet során – közölte az orosz védelmi minisztérium. – mondta pénteken.

"Az ellenüteg elleni harc részeként négy Grad többkilövő rakétarendszert, 24 D-20-as tarack tüzérségi szakaszt és 13 D-30-as löveg tüzérségi szakaszt elnyomtak" - áll az orosz katonai minisztérium közleményében.