Header Ads Widget

A WHO vezetője nemzetközi vészhelyzetnek nyilvánította a majomhimlő-járványt!



Az Egészségügyi Világszervezet vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus nemzetközi vészhelyzetnek nyilvánította a majomhimlő kitörését - számolt be a BBC.

„Úgy döntöttem, hogy a majomhimlő globális kitörése nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzet” – mondta a WHO sürgősségi bizottságának második ülését követő sajtótájékoztatón.

Maga a bizottság sem jutott konszenzusra a kérdésben. A majomhimlő egy ritka vírusfertőzés, amely emberek között is terjed. Általában enyhe, és a legtöbb beteg néhány héten belül felépül, de néhány esetben szövődmények léphetnek fel.

A kezdeti tünetek láz, fejfájás, izomfájdalom, duzzadt nyirokcsomók, hidegrázás és kimerültség. Kiütések alakulhatnak ki, amelyek gyakran az arcon kezdődnek, majd átterjednek a test más részeire.

A WHO legfrissebb adatai szerint jelenleg mintegy 16 000 majomhimlős eset van 75 országban, ezek közül öt halálos. A legtöbb fertőzést Európában fedezik fel , főként a férfiakkal szexuális életet élő férfiak körében.


 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK 


A WHO a világméretű egészségügyi diktatúra felé tereli a pandémiáról szóló szerződést!!

A majomhimlő globális pandémiává igyekszik fejlődni a már jól ismert forgatókönyvet felhasználva!!

Majomhimlő és Covid kéz a kézben! Nem véletlen, hogy két világjárvány is felütötte a fejét, amikor a WHO teljes hatáskörébe kívánják vonni az országokat.

Újabb "finomság" a mindent is előre tudó Bill Gates-től! Arra figyelmeztetett, hogy a COVID-nak még nincs vége és  egy "még halálosabb" változata fog jönni!