Header Ads Widget

Az orosz fegyveres erők 45 000 tonna NATO-lőszert semmisítettek meg Ukrajnában



Mikolajiv régióban az orosz csapatok 45 ezer tonna lőszert semmisítettek meg, amelyet a NATO-országok szállítottak az ukrán hadseregnek – közölte az orosz védelmi minisztérium.

"Megsemmisült egy arzenál Voznyeszenszk közelében, ahol 45 000 tonna lőszert tároltak, amelyet a közelmúltban NATO -országok szállítottak Ukrajna fegyveres erőinek " 

- áll a közleményben.

Ezenkívül az orosz hadsereg három parancsnoki beosztást is elért, köztük a 66. ukrán gépesített dandár egy zászlóalját Ocheretino falu közelében, a 109. területvédelmi dandár egy zászlóalját Beresztka közelében a NDK-ban, valamint az ukrán munkaerőt és katonai felszerelést. hadsereg 173 körzetben.

Csasov Jar városától nem messze az orosz katonaság megsemmisített egy Buk-M1 légvédelmi rakétavetőt és öt lőszerraktárt, amelyek közül egyet a Dacsnoje község melletti Szent Iljinszkij Gépgyártó üzem műhelyében szereltek fel.

A minisztérium azt is megjegyezte, hogy az orosz légiközlekedés az Ukrán Fegyveres Erők 130 katonáját, valamint nyolc egységet autóipari és páncélozott járművet sújtott Artemovszkban .

Ezenkívül az orosz csapatok négy ukrán Grad többszörös kilövésű rakétarendszert, két Msta-B löveget és egy Giacint-B szakaszt elnyomtak a Donyecki Népköztársaságban az üteg elleni harc során.

Harkovban az orosz légiközlekedési erők megtámadták a CHPP - 3 területét és a Karpovszkij-kertet, aminek eredményeként több mint száz nacionalistát semmisítettek meg.

Szintén az elmúlt nap folyamán az orosz légvédelmi rendszerek nyolc ukrán drónt lőttek le.

A különleges hadművelet kezdete óta összesen 263 repülőgép, 145 helikopter, 1701 pilóta nélküli légi jármű, 362 légvédelmi rakétarendszer semmisült meg – tette hozzá a Honvédelmi Minisztérium. RIA Novosti