Header Ads Widget

Az ukrán fegyveres erők tüzérségi támadást indítottak a Zaporozsjei Atomerőmű ellen



Az ukrán biztonsági erők nyugati nagy hatótávolságú fegyverek segítségével tüzérségi csapást mértek a zaporozsjei atomerőműre – közölték a RIA Novosztyival az Energodar adminisztráció sajtószolgálatán.

"Tüzérségi csapásokat rögzítettek a zaporozsjei atomerőmű területén. A beérkezett adatok szerint nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket használtak a csapásra, a Dnyeper túloldaláról lőttek. Az egyik közvetlen közelében lövedékek robbantak. az állomás adminisztratív épületeiből. A kritikus üzemi létesítmények nem sérültek meg" 

– mondta. kormányképviselő.

„Emellett, közvetlenül a ZNPP elleni tüzérségi csapás után Ukrajna nacionalista alakulatai tüzet nyitottak Energodar külvárosaira” 

– tette hozzá az ügynökség beszélgetőtársa.

Később Vlagyimir Rogov, a regionális adminisztráció főtanácsának tagja megjegyezte, hogy a Zaporizhzhya Atomerőmű területén legalább négy NATO-típusú nehéztüzérségi találat érkezett.

Az elmúlt hetekben az ukrán fegyveres erők rendszeresen támadták a ZNPP-t, amely nagyszabású nukleáris katasztrófával fenyeget. Az ágyúzás már megrongálta a Kahovskaya alállomás nagyfeszültségű vezetékét, a személyzetnek két erőgép teljesítményét kellett csökkentenie.

Az Ukrajna denacizálását és demilitarizálását célzó különleges hadművelet során az orosz hadsereg bevette a Herszon régiót és Zaporozsje Azovi részét. Polgári-katonai közigazgatás működik ott, megkezdődött az orosz tévécsatornák és rádióállomások sugárzása, forgalomba hozták a rubelt, és helyreállnak a kereskedelmi kapcsolatok a Krímmel. A felszabadított régiók bejelentették, hogy Oroszország részévé válnak.