Header Ads Widget

A Világgazdasági Fórum programja, Klaus Schwab feltételezett ötlete, valójában Henry Kissinger nemzetközi szemináriumának szinte pontos mása


A Világgazdasági Fórum Young Global Leaders programja, Klaus Schwab feltételezett ötlete, valójában Henry Kissinger nemzetközi szemináriumának szinte pontos mása, amely eredetileg a Harvardon futott ki, és amelyet a CIA finanszírozott. Ebben a cikkben Johnny Vedmore a Kissinger-féle Nemzetközi Szeminárium mögött álló embereket, a programot finanszírozó CIA-csatornákat, valamint Kissinger kulcsszerepét vizsgálja magának a WEF Young Global Leaders programjának létrehozásában.

A Világgazdasági Fórum Young Global Leader s (YGL) kezdeményezése felelős azért, hogy sok uralkodó elit hatalmi és befolyási pozícióba került az üzleti életben, a civil társadalomban és – ami a legfontosabb – a politikában. A Szovjetunió bukása hamarosan nyilvánvaló katalizátora lett a Global Leaders for Tom orrow program létrehozásának, amely több mint egy évtizeddel későbbi előfutára volt a Young Global Leaders kezdeményezésnek.

A projekt feltételezett ötletgazdáját, a WEF életének vezetőjét, Klaus Schwabot azonban már korábban is segítette befolyásos pozíciójába egy nagyon hasonló, a Harvard Egyetemen futó program, amelyet az Amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) jelentős mértékben finanszírozott. A szóban forgó harvardi kezdeményezés, amelyet gyakran Henry Kissinger Nemzetközi Szemináriumaként emlegetnek, egyike volt azoknak a programoknak, amelyeket olyan szervezetek magas rangú tagjai hoztak létre, mint a Council on Foreign Relations és az újonnan létrehozott CIA. Valójában a második világháború utáni időszakban az Egyesült Államok proaktívan sok ilyen programot hozott létre azzal a szándékkal, hogy potenciális fiatal külföldi vezetőket hozzon magával, és hatalmi pozíciókba helyezze őket.

Eredetileg az Egyesült Államok hozta létre ezeket a titkos ifjúsági szervezeteket azzal a céllal, hogy megcélozzák a potenciális jövőbeli európai vezetőjelölteket. Hamarosan azonban a világ egyetlen országa sem lesz biztonságban a CIA által szponzorált politikai beszivárgástól. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az egyik frontszervezetet, amely hatalmas mennyiségű CIA-pénzt használt fel különböző Harvard projektek finanszírozására, beleértve Kissinger nemzetközi szemináriumát is. Megtudjuk, kik voltak azok, akik létrehozták ezeket a finanszírozási platformokat, és megvizsgálunk más ilyen oktatási kezdeményezéseket is, amelyek közül néhány még ma is létezik, és amelyek segítettek az amerikai hírszerzésnek beszivárogni a kormányokba világszerte. Forrás