Header Ads Widget

Pénteken ismét tanárok és diákok fognak tüntetni Budapesten, a baloldal pártjai pedig újfent egy ilyen eseményt próbálnak politikai haszonszerzésre használni.



A jelenség nem új, a baloldal már 2011 óta használja politikai céljaira a tanárok különféle megmozdulásait. Az elégedetlenség legfőbb okát eddig az oktatásügyben történt átszervezések jelentették, a pénteki tüntetésen a bér kérdése kerül a fókuszba.

Az utóbbi években a tanárok egyes szakszervezetei egyre inkább a politikai baloldalt tekintik természetes szövetségesüknek, különösen igaz ez a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióra (DK). A párt oktatásügyért felelős politikusa, Arató Gergely rendszeresen találkozik a hírekben legtöbbet szereplő Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) képviselőivel, vezetőivel. Mindezt teljesen nyíltan teszik, 2021 augusztusában pedig már Dobrev Klárával közösen egyeztettek.

A szakszervezetek és a DK közeledésének nyomán az utóbbi években mind radikálisabb hangnemre váltott a PDSZ. A szakszervezet közleményeiben, az oldalukon megjelent írásokban mára mindennaposak a Gyurcsány Ferenc pártja által használt politikai panelek, kifejezések. - írja a magyarnemzet.




Borítókép: A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett demonstráció résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2022. március 19-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


A baloldali politikusok, a globális problémákat, országos szintre próbálják csökkenteni! Kihasználva az emberek problémáit és tudatlanságát, felforgatásokkal, tüntetésekkel és egyéb akciókkal, próbálnak politikai előnyt kovácsolni maguknak, ami nem a valós változásról és a problémák valós okainak felszámolásáról szól soha, HISZEN ŐK A GLOBÁLIS PÉNZHATALMI ELIT IGAZI KISZOLGÁLÓI, akik már döntöttek az energia és élelmiszer-ellátásunkról, az életünkről és a jövőnkről. Egy jól  előkészített gazdasági és biológiai háború zajlik az egész emberiség ellen!! A  gond az, hogy az időnk lassan elfogy, és ha nem ébredünk, akkor hamarosan rabszolgák és áldozatok leszünk mindannyian. Részletek