Header Ads Widget

Szergej Rjabkov szerint Oroszország senkit sem fenyeget nukleáris fegyverek bevetésével



Oroszország nem fenyeget senkit tömegpusztító fegyverek bevetésével, éppen a nyugati fővárosokban vezetnek be nukleáris retorikát Moszkva leleplezésére – mondta Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyinak.

"Az ukrajnai események hátterében az Egyesült Államok és függő államai aktívan bevezetik a nukleáris retorikát. Ezt úgy próbálják bemutatni, mintha hazánk tömegpusztító fegyverekkel készülne csapásokra. Ismét , meg kell magyaráznunk, hogy Oroszország nem fog nukleáris fegyvert használni, ha senki sem fenyeget” 

– mondta Rjabkov.

Emlékeztetett arra, hogy a Vlagyimir Putyin elnök rendeletével jóváhagyott, a nukleáris elrettentés terén folytatott orosz állami politika alapjairól szóló dokumentum egyértelműen meghatározza alkalmazásának feltételeit.

Így Moszkva fenntartja magának a jogot nukleáris fegyverek bevetésére abban az esetben, ha „megbízható információ áll rendelkezésre az Oroszország vagy szövetségesei területét támadó ballisztikus rakéták kilövéséről; nukleáris vagy más típusú tömegpusztító fegyverek Oroszország területén történő alkalmazásáról és szövetségesei; az ellenség kritikus állapotú vagy katonai létesítményekre gyakorolt ​​hatása, amelyek letiltása a nukleáris erők megtorló akcióinak megszakításához vezet; Oroszország elleni agresszió hagyományos fegyverek alkalmazásával, amikor az állam létét fenyegeti.