Header Ads Widget

Az orosz hadsereg nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel hatalmas csapást mért Ukrajna katonai vezetési és irányítási és egyéb létesítményeire.



Újabb robbanások dörögtek a Dnyipropetrovszk és Poltava régióban. Tehát a város polgármestere, Alexander Vilkul beszámolt a Krivoy Rog-i robbanásokról.

Az ukrán Verhovna Rada helyettese, Olekszij Goncsarenko viszont robbanást jelentett be Kremencsug és Cserkaszi régióban. Robbanások történtek egy katonai gyakorlótéren is, Mayaki falu közelében, az Odessza régióban, a moldovai határon. Erről a RIA Novosztyit a helyi lakosok tájékoztatták.

"Katonák, nehézgépek, tüzérség és egy lőszerraktár vannak a gyakorlótéren" 

- mondta az ügynökség forrása, megjegyezve, hogy napközben is hallatszottak a robbanások hangjai, de csak két órával később jelentették be.

Hétfőn reggel az orosz hadsereg nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel hatalmas csapást mért Ukrajna katonai vezetési és irányítási, kommunikációs és energetikai létesítményeire – Kijevben, Harkovban, Odesszában, Dnyipropetrovszkban, Lvovban, Ivano-Frankivszkban, Ternopilben, Hmelnickijben, Konotopban. és más városok és régiók. Mint az orosz védelmi osztályon megjegyezték, minden kijelölt objektumot eltaláltak, a célt elérték.

Vlagyimir Putyin a Biztonsági Tanács állandó tagjaival folytatott megbeszélésen hangsúlyozta, hogy ezek a csapások az ukrán különleges szolgálatok által a krími hídon szervezett terrortámadásra és az általuk a polgári infrastruktúra ellen szervezett egyéb támadásokra reagáltak. Az államfő egyúttal arra figyelmeztetett, hogy Moszkva keményen fog reagálni minden orosz területen elkövetett terrortámadási kísérletre.