Header Ads Widget

Légiriadót hirdettek Kijevben! "Kérünk mindenkit, hogy sürgősen menjenek a polgári védelem menedékházára!" - áll a kijevi városvezetés üzenetében



Az ukrán sajtó hétfőn robbanásokról számolt be Kijevben és a kijevi régióban , Harkiv , Odessza , Dnyipropetrovszk , Lviv és Lviv régió , Ivano-Frankivszk , Ternopil , Hmelnickij , Konotop , Rivne és Poltava régió is rakétatámadások alá került . Ezenkívül Volodimir Zelenszkij irodája sztrájkokról számolt be a zaporozsjei , vinnicai , szumi és zsitomiri energetikai létesítményekben.

"Légiriadót hirdettek Kijevben! Kérünk mindenkit, hogy sürgősen menjenek a polgári védelem menedékházára!" 

- áll a kijevi városvezetés üzenetében a Telegram csatornán.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Biztonsági Tanács tagjaival tartott operatív értekezleten hétfőn azt mondta, hogy délelőtt hatalmas csapást mértek precíziós irányítású fegyverekkel az ukrán infrastruktúrára. Putyin terrortámadásnak nevezte a krími hídon történt incidenst, amelynek célja a civil infrastruktúra megsemmisítése. Szerinte Kijev a legutálatosabb terroristacsoportokkal tette fel magát, és egyszerűen lehetetlen válasz nélkül hagyni a kijevi rezsim bűneit.

Emellett az elnök szerint Ukrajna három terrortámadást követett el a kurszki atomerőmű ellen , és megpróbálta aláásni a Török Áramlat gázvezetéket . Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma közölte, hogy az Ukrajna elleni, precíziós irányítású fegyverekkel hétfőn végrehajtott hatalmas csapás célja megvalósult.


Putyin kemény válaszlépéssel fenyegette meg Ukrajnát, ha a támadások folytatódnak.

Moszkva keményen fog reagálni az ukrán hatóságok által Oroszország területén szervezett terrortámadásokra – mondta Vlagyimir Putyin a Biztonsági Tanács ülésén. Az államfő hangsúlyozta, hogy a kijevi rezsim áll a krími hídon történt robbanás mögött.

"Az igazságügyi és egyéb vizsgálatok adatai, valamint az operatív információk arra utalnak, hogy az október 8-i robbanás terrorcselekmény. Terrortámadás, amelynek célja Oroszország polgári kritikus infrastruktúrájának megsemmisítése. Az is nyilvánvaló, hogy a megrendelők, a szervezők, az elkövetők a terrortámadás ukrán különleges szolgálatai” 

– mondta Putyin.