Header Ads Widget

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra - A szankciós benzinárakból keletkező extraprofitot elvonja és azt a rezsivédelmi alapba irányítja.



Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, miszerint a kormány a szankciós benzinárakból keletkező extraprofitot elvonja és azt a rezsivédelmi alapba irányítja. A kormányrendelet értelmében december 8-tól 40 százalékról 95 százalékra emelkedik az adó mértéke a Brent olaj és az Oroszországból származó kőolaj közötti árrésre.

Ahogy arról már lapunk beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán a szerdai kormányülésről jelentkezve közölte: 

az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk.

Eközben a Világgazdaság megírta, hogy bár drágultak az üzemanyagok a hatósági ársapka kivezetésével, ám nem változtatott azon a tényen, hogy Magyarországon továbbra is olcsónak számítanak az üzemanyagok uniós viszonylatban.


Borítókép: Illusztráció (Fotó:Bach Máté)