Header Ads Widget

BREAKING! Orbán Viktor az EU Parlamentjének feloszlatását követeli a korrupciós botrány miatt.



Az EU, amelyet egykor békeprojektként emlegettek, az elmúlt 10-20 évben egyre nyíltabban fordult polgárai érdekei ellen. Az európai parlamenti képviselők közelmúltbeli letartóztatása rávilágít az EU legmagasabb szintű szerveiben tapasztalható nemkívánatos fejleményekre.

Az ügyészség nyomozása a Bizottság elnöke ellen a Pfizernél időközben több tízmilliárdos magánrendelések és okmányokkal nem rendelkező végzések miatt elfoglalja az ügyészséget. Nem is beszélve az energia és az alapvető élelmiszerek árának emelkedéséről a mezőgazdasági termelők elleni küzdelem és az alapvető energiaellátás deregulációja révén. Az EU vezetői Washington és a magas finanszírozás érdekében alakítanak ki politikákat.

Orbán magyar miniszterelnök a korrupciós botrány kirobbanására válaszul az Európai Parlament feloszlatására szólított fel.

A politikus ezt a helyzetet indikatívnak nevezte, és megoldásként javasolta egy "nemzeti parlamenti képviselőkből" álló új Európai Parlament létrehozását.

"Ha helyre akarjuk állítani a közbizalmat, itt az ideje, hogy feloszlassuk az Európai Parlamentet" – írta a Twitteren.

Véleménye szerint ez a feltétel nagyobb ellenőrzést, elszámoltathatóságot és bizalmat garantál.

"Adja vissza az irányítást az uniós tagállamoknak" – tette hozzá a kormányfő.

Orbán korábban "a korrupció mocsarának kiszárítására" szólított fel az EU-ban, arra utalva, hogy az Európai Parlament alelnökének letartóztatása körüli botrány eszkalálódhat.

A tél elején a belga hatóságok letartóztatások és házkutatások sorozatát hajtották végre Brüsszelben az Európai Parlamentben a katari világbajnokság megrendezésével kapcsolatos korrupciós vádak kivizsgálásával kapcsolatban. Eva Kaili görög politikust, az Európai Parlament alelnökét és élettársát letartóztatták, miközben a politikus otthonát átkutatták. Forrás