Header Ads Widget

A BlackRock Ukrajna megvásárlását tervezi



A BlackRock ütemtervet készít Ukrajna újjáépítéséhez. Ukrajnának új nyugati támogatója van. Ez nem egy nemzetállam és nem is egy katonai vállalkozó. Ez a BlackRock pénzügyi cég.

Ukrajna szerdán bejelentette, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videokonferenciát tartott Larry Finkkel, a BlackRock vezérigazgatójával. A két fél nyilvánvalóan megállapodott abban, hogy összehangolják a háború sújtotta ország újjáépítését célzó befektetéseiket.

Az ukrán elnök honlapján a találkozóról szóló jelentés a BlackRock részvételével büszkélkedett, a céget "a világ egyik vezető befektetési menedzserének" nevezte és rámutatott, hogy "mintegy 8 billió dollár értékű ügyfélvagyont kezel".

"Zelenszkij és Larry Fink megállapodtak abban, hogy a közeljövőben az ország újjáépítésében részt vevő valamennyi potenciális befektető és résztvevő erőfeszítéseinek összehangolására összpontosítanak és a befektetéseket az ukrán gazdaság legfontosabb és legnagyobb hatású ágazataiba irányítják" - áll a közleményben. Forrás