Header Ads Widget

A Klaus Schwab által vezetett Világgazdasági Fórum (WEF) szerint, az embereknek nincs joguk saját autójuk birtoklására, ehelyett "sétálhatnak vagy telekocsizhatnak".



A Klaus Schwab által vezetett Világgazdasági Fórum (WEF), amely minden évben Davosban ülésezik, küldetésnyilatkozatát kiegészítette, hogy az embereknek nincs joguk saját autójuk birtoklására, és ehelyett "sétálhatnak vagy telekocsizhatnak".

A WEF szerint túl sok embernek van saját járműve, és ez a helyzet "problémát jelent a globális felmelegedés szempontjából", amelyet "ki kell javítani". A fórum a honlapján hozzátette, hogy az egyik javasolt megoldás az árak rögzítése az autópiacon, hogy mesterségesen magasan tartsák őket, és visszatartsák a vásárlást.

Korábban a WEF közzétett egy cikket, amely szerint a közösségi autómegosztásnak egy "körkörös megközelítés" részévé kell válnia az utakon közlekedő járművek számának csökkentése érdekében. A fórum szerint annak a néhány autónak, amely ott lenne, állami tulajdonban kellene lennie, és az embereknek az államtól kellene bérelniük őket. Davos fórum kijelenti, hogy az embereknek nincs joguk saját autójuk birtoklására: "Sétálhatsz vagy megoszthatod"

Ezek az állítások nyilvánvalóan rendkívül képmutatóak, mivel a WEF minden vezető tagja rendelkezik magánrepülőgépekkel, amelyekkel minden évben Davosba repülnek. Meg kell jegyezni, hogy egy repülőút 336 autó együttes kibocsátásával egyenértékű kibocsátást eredményez.

A davosi fórumnak ez az érve nemcsak a környezetvédelemre korlátozódik, hanem a magántulajdon fogalmának megsemmisítésére is. A WEF által javasolt valamennyi megoldásban a magántulajdon megszűnése a központi; az autóktól a házakig.

"A körforgásos gazdaságra való áttéréshez elengedhetetlen egy olyan tervezési folyamat, amely a mögöttes szükséglet kielégítésére összpontosít ahelyett, hogy a terméket vásárlásra és birtoklásra tervezné" - állítja a WEF egy másik cikkében. "Ez a szükséges mentalitás a városok és a mindennapi élet újratervezéséhez a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében" - vonják le a következtetést.

A cikkben a WEF azt állítja, hogy jó dolog, hogy az üzemanyagárak emelkednek, és még mindig nem elég magasak. "Először is, a nagy demokráciáknak meg kell állapodniuk abban, hogy véget vetnek a fosszilis tüzelőanyagok alulértékelésének, ami a tiszta energiára való átállást megakadályozó fő tényező" - mondják.

És mint mindig, a szervezet, amely a világgazdaság fő miniszterei közé tartozik, biztosítja, hogy meg kell szüntetni azokat az adómentességeket, amelyeket a benzin és a benzin árának csökkentésére tettek a fogyasztók számára. "A nagy G20-as demokráciáknak együttesen el kell kötelezniük magukat a fosszilis tüzelőanyagok előállítására és fogyasztására vonatkozó adókedvezmények fokozatos megszüntetése mellett." Forrás


https://vk.com/eltitkolttudas