Header Ads Widget

Oroszország robotokkal válaszra készül a "titkos páncél nélküli" Abrams tankokra Donbasban.



Dmitrij Rogozin, az orosz űrkutatási hivatal korábbi vezetője a Pravda című orosz lapnak azt a hírt követően, hogy a NATO által gyártott harckocsik elárasztják Ukrajnát, a Pravda című orosz lapnak azt mondta, hogy a „Marker”, egy új robot tank képes lesz „megsemmisíteni a nyugati harckocsikat, köztük az amerikai Abramset is. és német leopárdok.

"A Marker robot harci változatának elektronikus katalógusa van a vezérlőrendszerben, amely a látható és az infravörös tartományban lévő célpontok képeit is tartalmazza" 

- mondta.

A Légvédelmi Múzeum igazgatója, Jurij Knutov nyugalmazott ezredes a Lenta.Ru orosz lapnak azt mondta, "a robot így azonosítani tudja a NATO-ban gyártott harckocsikat", és "géppuskával és egy páncéltörő rakétával lesz felfegyverkezve". hatótávolsága körülbelül hat kilométer."

Rogozin szerdán ezt írta a Telegram csatornáján:

"A Marker robot sokkváltozata, amely februárban lép be a különleges műveleti zónába [Donbas], képes lesz automatikusan észlelni és eltalálni az ukrán berendezéseket, köztük az amerikai Abrams és a német Leopard harckocsikat."

Az egyik fő probléma, amellyel az ukán erők szembesülhetnek az M1 Abrams-nál, hogy a súlyon és a gázfaló turbinás motoron kívül, hezek régebbi verziók, és megfosztották a "titkos" uránpáncéltól. Ez azt jelentheti, hogy sebezhetők.

A Politico értesülései szerint tilos Abrams titkosított páncélzatú exportja, mivel félő, hogy a harckocsikat, ha elfogják, visszafejthetik.

Az elhúzódó kérdés az, hogy ezek a lecsupaszított Abramsok képesek-e ellenállni egy páncéltörő rakétának. Forrás