Header Ads Widget

Trükkös módon csalják ki amerikai óriásvállalatok az adófizetők pénzét az ukrán háborúval.

 

Az orosz-ukrán konfliktust az USA hozta létre, az őket kiszolgáló európai globalista politikusokkal karöltve. Majd ugyanez a társaság javaslatára született meg az a döntés, hogy tartsuk el és építsük újra Ukrajnát, persze az emberek megkérdezése nélkül, akiknek csak a megtermelt javaikra van szükség. Ez a kifosztás egészen addig fog folytatódni, amíg el nem érik végső céljukat, hogy "NEM LESZ SEMMID ÉS BOLDOG LESZEL! "

A háború  kirobbanása után olyan helyzet állt elő, amelyben Katar megerősíthette exportőri pozícióját, de az Egyesült Államok is meglehetősen sokat profitál az ukrajnai helyzetből.

Katar volt az egyik fő haszonélvezője Oroszország tavaly év eleji ukrajnai inváziójának, erről ír az oilprice.com internetes szaklap. Katar ugyanis megerősíthette a pozícióját a LNG piacon, mint fontos exportőr, valamint a lehetőségeket kihasználva folytathatja bővítési programját a zászlóshajójának számító északi mezőn.

Katar persze nem tétlenkedik és a múlt héten bejelentette, hogy a régóta várt Ras Laffan petrolkémiai komplexum építését tervezi, amely az emírségek gázbővítési programjának egy részét az emírségek nagyobb értékű petrolkémiai exportjának fokozására fogja felhasználni.

Tekintettel Katar földrajzi helyzetére – amely Szaúd-Arábia és Irán között helyezkedik el – már régóta kényes diplomáciai utat kell járnia egyrészt az Egyesült Államok és szövetségesei, másrészt Kína és szövetségesei között. A hatalmas Ras Laffan petrolkémiai projektben azonban nem csak az Egyesült Államok, hanem az USA több ázsiai szövetségesének, köztük Tajvannak a nagyvállalatai is részt vesznek.

Az is érdekes, hogy ezek a döntések nagyjából egy időben születtek azzal, hogy az amerikai ConocoPhillips jelentős szerepet játszott a Katarból Németországba irányuló gázszállítások biztosításában egy olyan időszakban, amikor az Európai Unió egyik vezető országának bármilyen megingása az Oroszországgal szembeni, az USA által vezetett szankciók végrehajtásával kapcsolatban aláásta volna az Egyesült Államok alapvető stratégiáját. Amint azt az oilprice.com az üzletkötés idején kiemelte, a QatarEnergy és az amerikai vállalat között aláírt két értékesítési és vásárlási megállapodás, amelyek értelmében a katariak 2026-tól legalább 15 éven át LNG-t exportálhatnak Németországba, éppen jókor jött Németország szempontjából.

A Berlin és Doha közötti két megállapodás évi 2 millió tonna LNG-t szállít Németországnak a katari Ras Laffanból a németországi Brunsbuettel északi LNG-termináljába. A ConocoPhilips érintett, mivel egyik leányvállalata lesz az a szervezet, amelyik megvásárolja Katartól az LNG-t, amelyet aztán a jelenleg még fejlesztés alatt álló Brunsbuettelbe szállítanak majd.

Az sem elhanyagolható tény, hogy az Egyesült Államoknak nagyon fontos, hogy még mindig Katarban van a hatalmas Al Udeid légibázisa, amely a Központi Parancsnokság (CentComm) előretolt műveleti parancsnokságaként működik. Míg Szaúd-Arábiát Washington továbbra is kulcsfontosságú szövetségesének tekinti a Közel-Keleten, és Rijád továbbra is blokádot tart fenn Katar ellen, az Egyesült Államok befolyásolási lehetősége Katarra csökkent. Most, hogy Szaúd-Arábia ténylegesen visszaminősült az USA szövetségeseinek listáján, Washington látszólag szabadabb energia- és biztonságpolitikát folytathat az egész Közel-Keleten, beleértve Katart is.

Biztos érdekel, hogy milyen trükkös módon csalják ki amerikai óriásvállalatok az amerikai, meg úgy általában minden nyugati adófizető pénzét az ukrán háborúval. Vajon kik és milyen technikákkal nyernek hatalmas összegeket a háborún?