Header Ads Widget

Orban Viktor magyar miniszterelnök, a NATO európai analógjának létrehozását javasolta az Egyesült Államok nélkül



„Az Európai Unió országainak saját védelmi szövetséget kell létrehozniuk anélkül, hogy az Egyesült Államoknak saját érdekei nélkül kezelhessük a EU biztonságát” – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Orbán szerint az EU-nak saját biztonságnövelő szövetségre van szüksége, hogy megvédje magát az Egyesült Államok segítsége nélkül. Azt mondta, még 2012-ben javasolta az európai VÉDELMI SZÖVETSÉG létrehozását.

A magyar miniszterelnök azt is megjegyezte, hogy a nyugati országok hozzáállását az ukrajnai konfliktushoz az Egyesült Államok fogja meghatározni, Európa pedig "érzelmileg és intellektuálisan" elveszíti az identitását.

Orbán úgy véli, hogy a legtöbb nemzetek, mint arabok, törökök, brazilok, kínaiak és indiaiak, hamarabb szeretnének véget vetni az ukrajnai konfliktusnak, mint a Nyugat.

Orbán Viktor korábban azt mondta, hogy Európa az ukrajnai konfliktus miatt elvesztette függetlenségét, gazdasági és katonai erejét. Véleménye szerint az amerikai kormány az európai érdekek rovására védi érdekeit Brüsszelben. Forrás