Header Ads Widget

A WHO áll Ausztrália cenzúra ipari komplexuma mögött. 2022-ben több mint 25 000 ausztrál halt meg váratlanul.



Alex Antic dél-ausztráliai liberális szenátornak köszönhetően felfedeztük, hogy az ausztrál kormány egy globális cenzúraipari komplexum tagja.

Amikor Elon Musk tavaly év végén megnyitotta a Twitter belső kommunikációját az oknyomozó újságírók előtt, felfedezték, hogy az amerikai kormány az FBI, a CIA és a Belbiztonsági Minisztérium jelenlegi és korábbi tisztviselőit használta fel, akik civil szervezetekkel és egyetemi agytrösztökkel dolgoztak együtt az amerikaiak cenzúrázására a közösségi médiában. Ez az első alkotmánykiegészítés közvetlen megsértése, amely megvédi a szólásszabadságot a kormányzati cenzúrától.

Amikor április 8-án erről írtam a The Spectator Australia-ban, fogalmam sem volt arról, hogy Ausztráliában is hasonló kormányzati cenzúra zajlik. Az Antic szenátornak az információszabadságról szóló törvények alapján tavaly decemberben benyújtott kérelmét követően azonban Michael Pezzullo, a belügyminisztérium titkára hétfőn nyilvánosságra hozta, hogy 2017 januárja és 2022 decembere között minisztériuma 13 636 bejegyzést irányított olyan digitális platformokra, mint a Facebook, a Meta, a Twitter, az Instagram és a Google, hogy felülvizsgálják szolgáltatási feltételeiket. Ezek közül 4 213 kapcsolódott a Covidhoz.

A Covid-kérelmeket a közösségi média platformjaihoz az "online terrorista és szélsőséges erőszakos tartalmak" kezelésére kidolgozott protokoll alapján nyújtották be. A christchurchi mészárlásra válaszul hozták létre, amelyet egy ausztrál követett el, aki sisakra szerelt kamerával élőben közvetítette a Facebookon, amikor mecsetekben hívőket gyilkolt. Egy röviddel ezután elfogadott törvény büntetéseket és nagy pénzbírságokat szabhat ki a közösségi média vezetőire, akik nem távolítják el gyorsan az erőszakos élő streaming tartalmat platformjukról. Abban az időben a kritikusok előrelátóan azt mondták, hogy a törvény a média cenzúrához vezethet.

Ezen a héten a minisztérium megtagadta, hogy bármilyen információt adjon a cenzúrázott bejegyzésekről. De egy informátornak köszönhetően a The Spectator Australia látott egy táblázatot, amely tartalmazza a bejegyzéseket cenzúrára való megjelölés dátumát, a bejegyzések címét és az átirányítás okát. Íme néhány példa.

21. január 2021-én "A kényszerítés nem beleegyezés" című bejegyzést továbbítottak a Facebooknak, mert "A videótartalmat a Facebook közösségi alapelveit sértőnek minősítjük (a félretájékoztatási küszöb megsértése), mivel a tartalom a következő kijelentést tartalmazza: »Ez a v@ccine életeket fog követelni.«" A bejegyzés cenzúrázásának oka a következő volt: "Úgy tűnik, hogy a tartalom célja a Covid-19 oltási programba vetett közbizalom aláásása".

A bejegyzés cenzúrázásával az a baj, hogy helyes volt. Csak Ausztráliában a Therapeutic Goods Administration elismerte, hogy 14 embert öltek meg a Covid-vakcinák, és további 972 ember halálát jelentették a TGA-nak, mert gyanítható, hogy halálukat az oltások okozták.

Egy másik, "Az álláspont – Az igazság a Covid-19 vakcináról" című bejegyzést 21. január 2021-én cenzúrázásra jelöltek, mert "úgy ítélték meg, hogy megsértette a Facebook közösségi alapelveit (a félretájékoztatási küszöb megsértése), mivel a hivatkozott tartalom félrevezető állításokat tartalmaz, beleértve azt is, hogy az "úgynevezett vakcina kísérleti biológiai anyag" valójában nem állítja le az átvitelt".

Tény, hogy a Covid-vakcinák nem állítják le az átvitelt. Az olyan szakértők, mint Robert Clancy nyugalmazott professzor, Ausztrália egyik vezető immunológusa rámutattak, hogy a vakcinák soha nem tudták volna megállítani az átvitelt, mert nem tudták kiváltani az antitestek kialakulását az orrban és a torokban.

Egy 20. január 2021-i bejegyzést azért jelöltek meg, mert arra sürgette az embereket, hogy "küzdjenek a "rosszindulatú maszkviselési mandátum" ellen, és mondjanak nemet a maszkokra és a lezárásra, közvetlenül ellentmondva a hivatalos kormányzati tanácsoknak e közrendek hatékonyságáról és szükségességéről".

A Covid előtt mégis széles körben elfogadott volt, hogy a maszkok nem tudják megállítani a légúti vírusok terjedését, és hogy a lezárások nagy kárt okoznak a társadalomnak, és csak egy kiváltságos "laptop osztályt" védhetnek meg.

A fekete humor végső érintésével az egyik ok, amiért cenzúrázni kellett egy posztot, az volt, hogy "félremagyaráztak egy George Orwell-idézetet".

Nyilvánvaló, hogy ezek a bejegyzések nem az "online terrorista és szélsőséges erőszakos tartalmak" példái, ezért úgy tűnik, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmében soha nem lett volna szabad cenzúrázni őket. Ami még rosszabb, ezekben az esetekben a kormány volt a félretájékoztatás terjesztője, nem pedig a cenzúrázott poszt.

Ez vicces lenne, ha nem lenne olyan veszélyes és tragikus. 2022-ben több mint 25 000 ausztrál halt meg váratlanul. A kormány nem hajlandó kivizsgálni, hogy mi okozta a többlethalálozás legnagyobb növekedését Ausztráliában a második világháború óta, mivel az elsődleges gyanúsított az általa folytatott tömeges Covid-oltási kampány.

A cenzúra ipari komplexum nagy történet az Egyesült Államokban. Republikánus szenátorok bevezették a "kormányzati cenzúra közzétételéről szóló törvényt", amely átláthatóságot követelne meg a kormány és a közösségi média vállalatok közötti koordinációval kapcsolatban.

A legnyomasztóbb aspektusa annak, hogy a kormány összejátszott a Big Tech-kel, hogy cenzúrázzák a közösségi médiát Ausztráliában, az, hogy milyen kevés figyelmet kapott a mainstream médiában. Chris Kenny írt róla az ausztrálban, de a cikke az ötödik oldalon volt. Pislogj, és lemaradtál róla. Ez jobb volt, mint az ABC, amely egyáltalán nem foglalkozott a történettel. A Guardian szerint Tory Shepherd nem látott semmi kivetnivalót abban, hogy a kormány felszólított mindennek az eltávolítására, amit félretájékoztatásnak tartott. Inkább azzal vádolta Malcolm Roberts Antic és One Nation szenátort, hogy "cenzúrát kiált, mert ők maguk is eltávolították a posztjaikat". A szenátorok közösségi média bejegyzéseinek eltávolítása nagyon hasonlít a politikai cenzúrára, de a baloldal manapság annyira autoriterré vált, hogy már nem pirul el ellenfelei elhallgattatása miatt.

Az, hogy szinte azonos járványcenzúra van érvényben az Egyesült Államokban és Ausztráliában, nem véletlen. A világjárvány elején az Egészségügyi Világszervezet felszólította a Big Tech-et, hogy távolítson el minden olyan bejegyzést a világjárványról, amely ellentmond a hivatalos narratívájának. A WHO ahelyett, hogy siránkozna az általa elkövetett hibák miatt, még több hatalmat és erőforrást kér egy pandémiás szerződésen keresztül, amelyet a következő világjárvány során a félretájékoztatás cenzúrázására fog használni. Ijesztő módon az ausztrál kormány és a fősodratú média túl boldognak tűnik, hogy biankó csekket adjon a WHO-nak. Forrás



Egy megosztással sokat segíthetsz másoknak is!!