Header Ads Widget

A WHO bezárja a 76. közgyűlését, miközben folytatódik a „Pándémiás Szerződésről” szóló vita. Megdöbbentő bizonyítékok az EU-csúcson.



Ahogy a WHO 76. közgyűlése a végéhez közeledik, a Pandémiaszerződés továbbra is hevesen vitatott kérdés marad. A támogatók azt állítják, hogy ez megakadályozza a jövőbeli járványokat, míg a kritikusok arra figyelmeztetnek, hogy véget vet a nemzeti szuverenitásnak.

Azt hiszem, akkor kötünk megállapodást, ha mindenki rájön, hogy a következő járvány, a következő egészségügyi fenyegetés előtti lehetőségünk valószínűleg közel van.

Ez volt Xavier Becerra amerikai egészségügyi miniszter szavai, amikor a múlt héten a svájci Genfben újságírókhoz beszélt az Egészségügyi Világszervezet Egészségügyi Világszervezetének 76. ülésén. A nyilatkozat emlékeztet arra, hogy azok a politikai vezetők és egészségügyi bürokraták, akik a COVID-19 pánik idején cserbenhagyták a világ népét, továbbra is tudománytalan elméleteket és kudarcot vallott politikákat hirdetnek.

Becerra azon államfők és tisztviselők között volt, akik május 21-30-án Genfben gyűltek össze, hogy megvitassák a közegészségügyi kérdések széles körét. Az úgynevezett "pandémiaszerződés" és a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (IHR) hivatalosan nem szerepelt a közgyűlés napirendjén, de a kérdés aggasztja a különböző genfi   politikai döntéshozókat. A szerződésről szóló tárgyalások következő fordulójára június közepén kerül sor. A cél egy jogilag kötelező erejű megállapodás kidolgozása, amelyet a WHO 194 tagállama fogad el 2024 májusáig.

Az AFP jelentése szerint Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója felszólította a WHO-tagállamokat, hogy "tárgyaljanak egy erős megállapodást", ezt "generációs lehetőségnek" nevezve, amelyet meg kell ragadni. Forrás


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Megdöbbentő bizonyítékok az EU-csúcson. Az USA szándékosan eresztette ki a világra a COVID kórokozóját a vuhani biolaborból.


https://vk.com/video644727407_456240607




Egy megosztással sokat segíthetsz másoknak is!