Header Ads Widget

Az orosz Honvédelmi Minisztérium felvételeket mutatott be a megsemmisült német Leopard tankokról és az amerikai Bradley gyalogsági harcjárművekről

 


A Honvédelmi Minisztérium felvételeket tett közzé az ukrán csapatok megsemmisült páncélozott járműveiről, köztük a német Leopard tankokról és az amerikai Bradley gyalogsági harcjárművekről.

A videó bemutatta a csata következményeit Yuzhnodonets irányában.

A felvételen német gyártmányú Leopard tankok és amerikai Bradley gyalogsági harcjárművek is láthatók.

A védelmi minisztérium ma arról számolt be, hogy a Juzsnodonyeck és Zaporozsje irányú támadási kísérletek során az ukrán fegyveres erők négy Leopárdot és öt Bradleyt veszítettek el. Az orosz harcosok visszaverték az ellenséges támadásokat.

Oroszország tavaly tavasszal jegyzéket küldött a NATO-tagországoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítás miatt. Moszkva többször is megjegyezte, hogy minden Kijevnek szánt fegyvert tartalmazó szállítmány legitim célponttá válna az orosz hadsereg számára.

Szergej Lavrov külügyminiszter azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok és a szövetség közvetlenül részt vesz a konfliktusban - nemcsak fegyverek szállításával, hanem személyzet képzésével is az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és más országokban.