Header Ads Widget

Az amerikai erők dróntámadásban megölték az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai vezetőjét, Uszama al-Muhádzsirt



Az amerikai erők dróntámadásban megölték az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai vezetőjét, Uszama al-Muhádzsirt – jelentette be vasárnap az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnokság (Centcom).

A támadást pénteken ugyanazokkal az MQ–9 Reaper típusú drónokkal hajtották végre, amelyeket a nap egy korábbi időpontjában orosz vadászgépek zavartak meg – állt a Centcom közleményében.



Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) egyik tisztségviselője szerint Muhádzsir motorkerékpáron utazott, amikor lecsaptak rá az északnyugat-szíriai Aleppó tartományban.


Hírügynökségek szerint civilek nem estek a támadás áldozatául.

„Az Iszlám Állam nemcsak a térség számára, de jóval azon túl is fenyegetés maradt” 

– mondta Michael Erik Kurilla, a Centcom vezetője.

Az amerikai hadsereg a Népvédelmi Egységek nevű kurd milícia dzsihadisták elleni küzdelmét támogatja Szíriában. Az Iszlám Állam egykor jelentős területeket tartott ellenőrzése alatt Irakban és Szíriában, és a dzsihadisták felett aratott katonai győzelem dacára sejtjei még mindig aktívak a térségben.




Borítókép: Az amerikai erők dróntámadásban megölték az Iszlám Állam terrorszervezet szíriai vezetőjét, Uszama al-Muhádzsirt 2023. július 7-én. (Forrás: Renard Jean-Michel/Twitter)