Header Ads Widget

Az EU egy szuperállami diktatúra lett - eltörölnék az egyhangú döntések szükségét a belső jogalkotásban, ezzel megszűnne a tagállami vétójog.


Az EU diktatúra és a migráció szerepe. A biztonsági és külpolitikai kérdésekben már most a vétójog mellőzésével döntöttek a kötelező migránsbefogadás és elosztás esetében. Ezzel a saját alapszabályát vette semmibe a senki által erre meg nem választott, fel nem kért „Birodalmi Tanács” vezetősége. 

A vétójog, azaz az egyhangú döntések szükségének megszüntetése a birodalmi vezetők szerint a demokráciát erősíti, és növeli a rugalmasságot, segíti a gyorsabb döntéseket. A többségi döntések módszere teszi lehetővé a demokráciákban, hogy az ellenérveket semmibe lehessen venni, a közösség valós érdekeivel ellentétes döntéseket, törvényeket lehessen hozni. Mert ez a demokrácia lényege: az államok vezetésében egy, a szavazók akaratához képest valójában kisebbségben lévő „kormánytöbbség” ráerőltethesse az akaratát a valódi többségre. A fidesz csak az Országgyűlésben van többségben: ha a szavazások összességét nézzük, országosan már csak a választók nagyjából egyharmada választotta őket! 

Az igazi többség akarata a pártrendszer megosztása miatt nem tud érvényesülni. A képviselők megválasztásával az írott alkotmány szerint át is adjuk nekik a hatalmat magunk fölött, majd 4 év múlva kezdhetjük előről az egész színjátékot. A pártok nem a társadalmi és helyi érdekeket képviselik, hanem saját politikai ideológiáikat. Az EU esetében a központi döntéshozásba beleszólni még kevesebb esélye van a tagországok lakosságának, mint a saját kormányaik esetében.

Az egyhangú döntések megszüntetése az EU Tanácsban már a vírushiszti idején felmerült, de mivel alapszabályról van szó, annak megváltoztatásához szintén egyhangú döntésre lenne szükség. Ezt akarja most megkerülni a Birodalom két legerősebb állama:

Németország és Franciaország eltökélt szándéka, hogy még az idén megreformálják a tagállami jogokat, köztük a vétóhoz való jogot. A vita nagy port kavart az elmúlt hónapokban, az utóbbi hetekben pedig ismét terítékre és napirendre került az intézkedés.

Franciaország és Németország meg van győződve arról, hogy még az idén megvalósulhat az Európai Unió részleges intézményi reformja, beleértve a vétójog eltörlését az Európai Tanács szavazásainál – mondta Laurence Boone francia EU-ügyi államminiszter és Anna Lührmann német államminiszter az Euractiv portálnak adott interjúban.

Mint elmondták, mindkét ország fontosnak tartja, hogy még az Európai Unió bővítése előtt töröljék el az egyhangú szavazást az Európai Tanácsban olyan területeken, mint a külpolitika és az adózás. Párizs és Berlin szerint a változás a szerződések módosítása nélkül is lehetséges.

Ez az egyik lehetőség, amelyet meg akarunk vizsgálni annak érdekében, hogy az EU közös kül- és biztonságpolitikájával globális szereplőként megőrizzük a helyünket – mondta Lührmann hozzátéve, hogy „más szakpolitikai területeken is fontos jelzés lenne, ha már idén áttérnénk a minősített többségi szavazásra”, és bizakodását fejezte ki, hogy ez meg fog történni.

Laurence Boone az Euractivnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy ez „fontos lépés lenne a nagyobb integráció és hatékonyság felé”.  „A tagállamok körében egyre nagyobb megértést vált ki az a gondolat, hogy fel kell készíteni az EU-t a bővítésre” – mondta Lührmann.

A két ország 2023 januárjában francia–német szakértői munkacsoportot indított az uniós intézményi reformokról, május elején pedig megalakították az úgynevezett „barátok csoportját” a minősített többségi szavazással kapcsolatban. Ez a csoport tagjai között tudja Belgiumot, Finnországot, Franciaországot, Németországot, Luxemburgot, Hollandiát, Szlovéniát és

Spanyolországot is. Szerintük a változtatásokra azért van szükség, mert javítani kell az unió döntéshozatalának gyorsaságát és hatékonyságát, főként az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

„Az uniós országok sokkal rugalmasabban reagálnak a helyzetre, mint ahogyan az emberek látszólag teszik. Azt mondanám, hogy óriási előrelépés történt ebben a kérdésben” 

– mondta most Laurence Boone a kezdeményezésük kapcsán. 

Szerinte „még Lengyelország is, amely következetesen bírált minden uniós reformot, egyre inkább kezd meggyőződni az elképzelés helyességéről”.

Az egyhangú döntéshozatal eltörlése a tagállamok szuverenitását szüntetné meg. Az egyhangúság elvének eltörlése – azokon a területeken, amelyeken még egyáltalán létezik – az Európai Tanácsban történő szavazásoknál egyenértékű lenne Lengyelország és más kisebb államok szuverenitásának elvételével.

Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke pedig úgy véli, Brüsszel célja egy centralista szuperállam, amelyben a tagállamok egyre inkább elveszítik jelentőségüket és önrendelkezésüket. Egyre több hatáskört akarnak elvenni a nemzetállamoktól és átruházni Brüsszelbe, hogy a polgárok feje fölött létrehozzák az Európai Egyesült Államokat.

Kövér László újabb érdekes és nagyon fontos kijelentése. Az ország harmadik legfőbb közjogi méltósága egy szegedi díjátadón merte kimondani az igazságot:

„Mi, magyarok, jelenleg két tűz közé szorultunk: fegyveres harcok zajlanak a keleti szomszédságunkban, nyugati irányból pedig romboló politikai és szellemi árhullámok tornyosulnak fölénk” 

– kezdte kedden beszédét Kövér László Szegeden, a város leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármestere nevét viselő Pálfy Ferenc-díj átadásán.

A támadók kilétét nem könnyű azonosítani, de a globalizmus jegyében a tudatos államellenesség és heves nemzetgyűlölet, az értéksemlegességnek álcázott zsigeri keresztényellenesség és a genderideológiaként hirdetett körmönfont családellenesség, végső soron az emberi jogok parttalanná tételében megbúvó demokrácia- és szabadságellenesség jellemzi őket – hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette: 

„Az európai politikában céljuk a nemzeti államok mint közhatalmak szuverenitásának korlátozása, majd felszámolása; ennek a gigantikus tervnek az eszköze az eredeti rendeltetésétől – az egyenjogú nemzetállami együttműködéstől – eltérített és magánérdekek túszává tett Európai Unió, majd a helyére Európai Egyesült Államok fedőnéven tervezett birodalmi diktatúra.”

Az EU egy szuperállami diktatúra lett, ami nem azonos a földrajzi Európával. Nincs globalizáció a félelemkeltés, válságok okozása, gazdasági összeomlás, a nemzetállamiság, a szuverenitás megszüntetése, a népek összekeverése, a háború, és a készpénz adta egyéni szabadság megszüntetése nélkül!

Az EU az oroszokra fogja, hogy inváziót indítottak Ukrajna ellen és ezzel indokolják a magas energiaárakat és inflációt, ahogyan Orbán is teszi! Holott az EU fogadott el 11 szankciós csomagot és kényszerítette rá a tagországokra, megtiltva az olcsó orosz energiahordozók használatát, és a kereskedelmet, amivel maga az EU okozta az energiaválságot és inflációt!

A vírushiszti volt az az első lépése a szabadkőműves háttérhatalomnak, amivel az államok gazdaságának elgyengítése elkezdődött. Az EU hivatkozik is rá! A már legyengített vállalkozásokra és tagországokra zúdították rá a kiprovokált háborúskodást az oroszokkal, az ukránok feláldozásával, aminek semmi más célja nem volt, mint a szankciók bevezetése, ami lehetővé tette az USA gazdasági megerősödését, de Kína is azonnal reagált a lehetőségre.

Európa meghódításának terve, avagy miért kell az USA vazallusává tenni? A globalizáció feltétele a káosz előidézése, ami szétveri a társadalmakat. Ennek elősegítője a migráció. Az egymás ellen uszított emberek, a teljesen különböző identitású, vallású és kultúrájú népek összekeverése ellentéteket szít a társadalmon belül, ami elgyengíti a társadalmakat, amik így könnyen uralom alá vonhatók. Az uralmat a katonai megszállás teszi lehetővé a NATO és az ENSZ katonai szervezete segítségével.

A háború most Európáért folyik, mert aki Európa szív-országait uralja, az uralja egész Eurázsiát. Aki ellenáll, az veszélyezteti a globális világállam tervét, el kell tüntetni a színről, - halálra van ítélve!

Az EU már az USA vazallusa lett, a tagállamok már nem szuverének se politikailag se gazdaságilag se katonailag. A neoliberalizmus a kommunizmus továbbfejlesztett formája, a céljai ugyanazok, a fegyverei a diszkrimináció, a zsarolás, a családok szétverése, a médiák segítségével.

Európa több,mint az EU, földrajzilag Oroszország is hozzá tartozik. Európai „nép” nem létezik, nem is lesz, mert önálló nemzetek alkotják a népességet. Ezt nem megszüntetni kell, hanem egy önálló, önrendelkező, független európai kontinensre van szükség, az európai értékeket, kultúrát és hagyományokat megtartva. Ez a „blokkosodás” azonban útjában áll a globalizációnak, ami egy egységes Világállam megtermtését tűzte ki céljául.

Az EU- nak, mint önálló államnak nincs legitimációja, nincs hatalom megosztás, ehelyett a központosításra törekednek. A bíróságnak túl nagy a hatalma, túllépi a kompetencviáját, jogtalanul avatkozik be a tagállamok belügyeibe, csökkenti az államok szuverenitását. Az Eu mára már semmibe veszi a saját szerződéseit, nem ismeri el a népek önrendelkezését, emberi jogokat, a nemzetközi jogot,de a tagállamok saját alkotmányait sem. A szülők jogait is korlátozzák, amivel elősegíti a családok szétesését is.

Hosszú távon csak a nemzetállamok életképesek, Európának ezek együttműködésén, nemzetközi egyezmények alapján kellene működnie, nem diktatórikusan, erőszakosan beavatkozva az államok belügyeibe!


Dr Éva Mária Barki : Az EZ egy diktatúra lett, az USA parancsait követve sérti a nemzeti és nemzetközi jogot:

Az illegális migráció és bevándorlás kérdései. Szervezett bevándoroltatásról kell beszélni, de a menekültek nem azonosak a bevándorlókkal. Az EU egy rendelettel már kötelezővé tette a gazdasági és klímamenekültek beengedését, az eddig illegális migrációt legálissá kényszerítve.

A bevándorlás vége e betelepülés más államokba, amit a vendégmunkások beengedésével kezdődött. Előbb csak a volt gyarmatokról vándoroltak be a tömegek, később a vándorlást mesterséges válságokkal fokozták. Európa egyszerre áll nyugati és keleti gyarmatosítás alatt, a beruházók mindkét irányból megjelentek.

Európában a különböző etnikai csoportok már a 10 % ot is elérik, aminek társadalmi vonzata is van, mint a faji-vallási alapú lázadások. A muszlim közösségek nem ismerik el a keresztény államok jogrendszerét, az ő törvényeik szerint ahol megjelennek, oda kiterjesztik a „saria” jogot. A Kelet Európába már évszázadokkal ezelőtt ráengedett cigány etnikum és az ebből adódó társadalmi ellentétek csak rontanak a helyzeten. A most beáramló muzulmán népek egy újabb szubkultúrát hoznak létre a már így is erősen megosztott társadalmakban, ami polgárháborús helyzetet okozhat, ahogyan ez Franciaországban már megtörtént. A migránsok minden ellátást megkapnak, míg a befogadó államok lakossága már a nélkülözés határán van.

A béreket minden esetben lenyomják a vendégmunkásokkal és az olcsó munkavállalóként megjelenő bevándorlókkal. A migránsok védelme, a migráció fokozása a globalista nagyvállalkozó érdeke, de a valódi cél, az politikai: a nemzetállamiság teljes megsemmisítése, ami elősegíti a Világállam létrehozását. A globalizáció nem más, mint a Föld gyarmatosítása a nagyvállalatok és bankárkaszt irányítása alatt! Ehhez előbb egy multikultúrális közeget kell kialakítani, ehhez kell a homogén keresztény országok társadalmi közegét felbomlasztani. Ki kell kényszeríteni az emberek magatartásának a megváltozását.

Dr. Hossó Andrea a migrációs folyamatról: