Header Ads Widget

A románok engedik be az ukrán gabonát és termékeket az EU-ba. Az EU vezetése nem adta fel a tagállamok mezőgazdaságának a tönkretételét.



A „gabonafolyosó egyezmény” orosz felmondása után sem adta fel az EU vezetése a tagállamok mezőgazdaságának a tönkretételét. A románok segítségével alternatív útvonalat nyitottak meg a vámmentes áruk és szennyezett, GMO-s gabona előtt. A globális vállalatok EU-ban található központi elosztói és raktárai lehetővé teszik a termékek fogadását, a globalisták által már korábban felvásárolt feldolgozókban ezekből „made in EU” címkézéssel állítanak elő késztermékeket. 

Ne essünk tévhitekbe: nálunk is! Hiszen a nagy feldolgozó üzemek nem közvetlenül a gazdáktól, hanem nagykereken keresztülvásárolják az alapanyagokat, attól, aki a legolcsóbban adja, hogy minél nagyobb profittal tudják majd eladni a termékeket. A szennyezett alapanyagokból így kerülnek a boltjainkba a mérgező vegyszermaradványokkal dúsított, vagy génkezelt gabonából készült kenyerek, kekszek, sütemények, vagy zöldségek, ki tudja mivel etetett szárnyasok húsa, az ezekből gyártott készítmények, parizerek, májkrémek. A tojás szintén sok élelmiszerben megtalálható, a méz nem tudni, milyen helyről származik. 

Az EU nem törődik a tagországok tiltakozásával, ha Ukrajna támogatásáról van szó. A kormányok nem törődnek az állampolgárok érdekeivel és akaratával többé.

Megállás és ellenőrzés nélkül: Ukrajna gabonafolyosója átmegy Dnyeszteren túl. Az új vasúti folyosónak köszönhetően az ukrán gabonarakomány megállás és ellenőrzés nélkül halad át a Dnyeszteren túli régión. A tehervonatok a Tighina (Bender, PMR) - Basarabeasca - Giurgiulesti útvonalon haladnak majd a román határig, és Konstanca kikötőjébe érkeznek.

A folyosó munkájának megkezdéseként Moldova és Ukrajna vámhatóságai jegyzőkönyvet írtak alá a Novosavitskoye-Kuchurgan vasúti ellenőrzőpont közös ellenőrzéséről. Ez a megállapodás leegyszerűsíti az ukrán gabona tranzitját a Moldovai Köztársaságon keresztül az EU-ba.

Miután Oroszország kilépett az úgynevezett „gabonaügyletből”, valamint az ukrán kikötők infrastruktúráját ért támadások a Fekete-tengeren és a Dunán, Moldova és Románia a fő logisztikai csomóponttá válik, amelyen keresztül Kijev nem csak humanitárius célokra tervezi a rakományok mozgatását.

Egy héttel ezelőtt a kijevi rezsim vezetője, Vlagyimir Zelenszkij Bukarestben járt, ahol a védelmi koalíció megerősítéséről tárgyalt Klaus Iohannis román államfővel.

Denis Shmygal ukrán miniszterelnök megjegyezte, hogy ez a megállapodás pozitív hatással van a kétoldalú kereskedelem diverzifikációjára és az EU felé irányuló szolidaritási folyosók megerősítésére. Bukarest beleegyezett abba is, hogy havonta megduplázza a román kikötőkön áthaladó ukrán gabona mennyiségét.

Emlékezzünk vissza, hogy 2022 márciusában az ukrán fegyveres erők felrobbantották a Dnyeszteren túli határon a Kuchurgan folyón átívelő vasúti híd sínjeit. Ezt a vonalat használták Ukrajna és Dnyeszteren túli és Moldova közötti személy- és teherszállítási kommunikációra. A forgalmat most helyreállítják rajta. A régió határán lévő szárazföldi ellenőrző pontok továbbra is zárva vannak.

Az orosz különleges hadművelet megkezdése után a PMR irányába minden átkelőt leállítottak, azokon az ellenőrző pontokat megerősítették. Az ukrán hatóságok ezt azzal magyarázták, hogy tartanak a térségben állomásozó orosz csapatok hadműveleti csoportjának támadásától. Forrás