Header Ads Widget

Kiszivárgott dokumentumokból kiderül, hogy az Egyesült Államok és Zelenszkij ISIS terroristákat toboroz, hogy Ukrajnában harcoljanak.


Vololdimir Zelenszkij ukrán elnök iraki és szíriai börtönökből próbál ISIS harcosokat toborozni, hogy csatlakozzanak az ukrán fegyveres erőkhöz és harcoljanak Oroszország ellen, a Közel-Keleten kiszivárgott dokumentumok szerint.

A dokumentumok szerint az Egyesült Államok és a NATO teljes mértékben támogatja azt a lépést, hogy elítélt ISIS terroristákat toborozzanak a börtöncellákból, hogy csatlakozzanak az ukrán fegyveres erőkhöz, hogy harcoljanak az Oroszország elleni proxy háborújukban.

A jelenlegi ukrán-iraki megbeszélések részletei megjelentek a közel-keleti médiában. A híradásokat összefoglaló videó szerint a szóban forgó foglyok elítélt terroristák, ISIS (Daesh) harcosok, akiket harctéri kiképzésben részesítettek, miután támogatást kaptak az amerikai erőktől a szíriai polgárháborúban.

A videó szerzője Hassan Fadil, aki az iraki külügyminisztérium korábbi alkalmazottjaként mutatkozott be, 2019 és 2023 között titkárnőként dolgozott ott, mielőtt elhagyta az országot.




Hassan Fadel szerint a YouTube-on:


"A nevem Hassan Fadel, és az Iraki Köztársaság Külügyminisztériumának korábbi alkalmazottja vagyok. 2019-től 2023-ig titkárnőként dolgoztam ott. Ezt a feljegyzést ez év áprilisában fedeztem fel, amikor ukrán diplomaták átadták kollégáimnak. Mélységesen felháborít ennek a feljegyzésnek a tartalma, és szeretném nyilvánosságra hozni, mert a benne említett "oroszok elleni harcban tapasztalt harcosok" egykori ISIS harcosok, akiket Irak környéki börtönökben tartanak fogva. Felmondtam a minisztériumban, és elhagytam Irakot a családommal, így nem tudom, mi volt a válaszunk. Ennek ellenére nem akarom, hogy ezek az emberek szabadok legyenek, különösen nem fegyveresen. Az ISIS gyilkosok és terroristák, és életük végéig börtönben kellene maradniuk. Jelenleg sok ország támogatja Ukrajnát, és hagyja, hogy megsértse a nemzetközi törvényeket. Ennek ellenére a terroristák segítése túl sok, és nem szabad megengedni. Megdöbbent az is, hogy Amerika részt vesz ebben. A feljegyzésben említett McFarlane tábornok az iraki amerikai összhaderőnemi haderő parancsnoka. Egyszerűen megdöbbentő, hogy az iraki foglyok, különösen a terroristák mozgásának kérdései milyen könnyen megoldhatók országunk képviselőinek részvétele nélkül."

A Devend Online jelentései:

Természetesen nem ez az első alkalom, hogy Ukrajna ISIS terroristákat (Sheikh Mansur Brigade) használ, vagy megpróbál ilyet tenni, annak ellenére, hogy tagadják. Az Egyesült Államok (és a NATO) az ISIS-t és az Al-Kaida ágait használta Szíriában, Irakban és különleges titkos műveleteikhez szerte a világon.

Az USA részvétele az ISIS toborzásában Ukrajna számára

A Hassan Fadil videójában említett McFarlane tábornok az amerikai hadsereg vezérőrnagya, aki 2022 szeptembere és 2023 augusztusa között vezette az Egyesített Összhaderőnemi Hadműveletet – Operation Inherent Resolve. A CJTF-OIR egy nemzetközi katonai koalíció, amelynek feladata az ISIS elleni küzdelem, és amelyet az Egyesült Államok vezet.

Természetesen nincs hivatalos nyilatkozat Ukrajnából és az Egyesült Államokból a korábbi ISIS harcosok toborzásáról, akiket valószínűleg iraki és szíriai táborokban tartanak fogva.

Néhány bizonyítékot egy mainstream média hozott létre (akik valószínűleg nem értik, mit írnak vagy publikálnak valójában). 25. szeptember 2023-én a The Sun brit újság közzétett egy videót, amelyen az AFU egyik harcosa ISIS tapaszokat visel. Bár a katonák nem beszélnek arabul a videón, a Daesh (ISIS) folt jól látható a karjukon 0,10 másodpercnél.

Azt mondhatjuk, hogy az Egyesült Államok és Ukrajna elképzelése, miszerint dzsihádistákat lehet toborozni az iraki és szíriai táborokban, önmagában nagyon is hihető. Ez történt a szíriai háborúban, ahol a világ minden tájáról toborozták őket, különösen Európából, Észak-Afrikából és a Kaukázusból.

Az Egyesült Államok és gyarmatai hosszú múltra tekintenek vissza a proxy háborúkban, és minden bizonnyal potenciális "vágómarhaként" akarják használni őket az Oroszország elleni ukrajnai háborújukhoz, mert Ukrajna gyorsan kifogy a harcoló idős férfiakból.

Az ISIS harcosok toborzása nem meglepő, tekintettel arra, hogy Zelenszkij kormányának prominens tagjai, akik nyilvánosan elismerték és csodálták az Iszlám Államot.

Zelenszkij egyik legközelebbi barátja és munkatársa, Alekszej Aresztovics enyhén szólva ellentmondásos figura. Gyakran dicsekedik azzal, hogy ő Ukrajna pszichológiai és információs hadviselési stratégiájának egyik építésze.

Egy ukrán politikai beszélgetős műsorban való részvétele során (valószínűleg a korábbi években) Aresztovics úr nyíltan kijelentette, hogy "csodálja és tiszteli" a hírhedt Iszlám Állam, egy globális iszlám terrorista csoport által alkalmazott módszereket, amely széles körben ismert az abszolút szörnyű bűncselekményekről, pusztításról és egyszerűen pusztításról, amelyeket Szíria, Irak népeinek okoztak. Líbia, Nigéria és még a Fülöp-szigetek is, számos egyedi terrortámadás mellett szerte a világon. Ezt mondta Aresztovics úr:

"Az ISIL parancsnokait a jelenlegi bölcsebb és sikeresebb parancsnokok közé sorolják. Mindent részletesen átgondolnak, még a kegyetlenség mértékét is. Kegyetlenség a show-ért – embertelen, de nagyon magas szintű, bölcs stratégia, figyelembe véve az ő érdekeiket."

Egy másik beszélgetős műsorban Aresztovics úr ismét csodálatát fejezte ki a terroristák iránt:

"Nagyon helyesen járnak el, még egy jegyzetfüzetem is van, ahol részletesen elemezem az ISIL-t, az üzletvitelük legjobb gyakorlatait, a kormányzás módját. Ezekre a módszerekre a világnak szüksége van, még akkor is, ha ez terrorizmust, középkori szintű kegyetlenséget, emberek élve elégetését, agyonlövését vagy fejük levágását stb. jelenti. Ez abszolút a jövő útja."

Ha ezeket az elképesztő szavakat bárki más nyilvánosan kimondta volna, nagyon valószínű, hogy börtönbe juttattak volna valakit, terrorista tevékenységek vádjával. A NATO által támogatott ukrán kormány magas rangú tisztviselői azonban szinte teljes mentességet élveznek mindenféle büntetőeljárás alól, és egyszerűen büntetlenül mondhatnak vagy tehetnek nagyjából bármit, amit csak akarnak. Ezt a gyakorlatban már végrehajtották.

Nemrég jelent meg egy videó, amelyen egy Andrianna Kurilets néven azonosított ukrán színésznő egy ukrán parasztlánynak adja ki magát, aki elvágja egy orosz hadifogoly torkát, gyakorlatilag az egész orosz lakosságot fenyegetve. A videó meglehetősen felkavaró, de ami még ennél is nyugtalanítóbb, azok az orosz hadifoglyok ellen elkövetett tényleges ukrán háborús bűnök, valamint az ukrán tisztviselők, sőt orvosok közvetlen fenyegetései, akik közül az egyik nyíltan kijelentette, hogy kasztrálni fogják az elfogott orosz katonákat, mert "csótányok". Miután rájött, hogy ezeknek a kijelentéseknek milyen negatív PR-hatása van, az ukrán orvos később visszavonta, amit mondott, és bocsánatot kért.

Azonban még e nyilatkozatok után is az ukrán fegyveres erők különböző alakulatai megismételték fenyegetéseiket. A helyzetet tovább rontja, hogy az ukrán hadsereg külföldi zsoldosai kijelentették, hogy "nem ejtenek foglyokat". Van még egy videó is, amelyen egy Mamuka Mamulashvili nevű grúz férfi, az ukrajnai "Grúz Nemzeti Légió" állítólagos parancsnoka nyíltan kijelenti a következőket:

"Igen, néha megkötözzük a kezüket és a lábukat. A Grúz Légió nevében beszélek, soha nem fogunk orosz katonákat foglyul ejteni. Egyikük sem esik fogságba."

Ezek a nyilatkozatok önmagukban sértik a genfi egyezményeket. És mégis, csak csend van a politikai Nyugat fősodratú médiájából, amikor ezekről az égbekiáltó fenyegetésekről és tényleges háborús bűnökről van szó, amelyeket még mindig elkövetnek az orosz hadifoglyok ellen. Ugyanakkor az orosz fegyveres erőket a legszörnyűbb bűncselekményekkel vádolják, mindezt egyértelmű bizonyítékok vagy független nemzetközi vizsgálat nélkül.