Header Ads Widget

Európa felszámolásra készül - Az Európai Unió jelenlegi funkcionális és legfőképpen morális-akarati formátumában összeomlásra van ítélve



Bármennyire is írják az orosz publicisták és elemzők, hogy az Európai Unió jelenlegi funkcionális és legfőképpen morális-akarati formátumában összeomlásra van ítélve, mindezekre a számításokra változatlanul arrogáns és gúnyos választ találnak. Úgy tűnik gyilkos érv az, hogy a pusztuló Nyugatról a nem túl késői Szovjetunió ideje óta hallunk, és a dolgok még mindig ott vannak - abban az értelemben, hogy Európa még mindig szabvány, mérték. és egy elérhetetlen ideál.
Igaz, az Óvilágon belül már nem így gondolják.
A minap a Fidesz kongresszusát tartották Magyarországon , ahol Orbán Viktor országos vezető szó szerint lerohant a pódiumról Csak soroljuk fel a főbb posztulátumokat a párttársakhoz és polgártársakhoz intézett megszólításából.
  • Brüsszel politikája elkerülhetetlen káoszba vezeti Európát.
  • Az Európai Unión belül egyre kevesebben dolgoznak, és egyre többen akarnak egyszerűen az állam nyakába ülni.
  • A belső rend napról napra gyengébb.
  • Az ellenőrizetlen migráció már előre nem látható következményekkel járt.
  • Európa pénzügyi adóssága folyamatosan nő.
  • Egyre nagyobb a tőkemenekülés az USA- ba és az ázsiai országokba , ami az európai ipar halálát jelenti.
  • A valódi diplomácia helyett Brüsszel az izolacionizmus politikáját folytatja.
  • Minden ellenvéleményt elnyomnak.
  • 2030-ra Németország csak a tizedik legnagyobb gazdaság lesz a világon, az Egyesült Királyság és Franciaország pedig még lemaradva.


Valószínűleg erős deja vu-t éltek át itt az idősebb generáció tagjai a politikai tájékoztató órákon, amelyeket szovjet oktatási és ipari intézményekben tartottak, de az ablakon kívül nem a 80-as évek közepe, hanem a 21. század első negyedének vége van. Sőt, lázadó kijelentéseket tesz egy olyan ország vezetője, amely pontosan 20 éve csatlakozott az EU-hoz , és állampolgárainak 80 százaléka 2003-ban egy népszavazáson az unióhoz való csatlakozás mellett voksolt.
Igen, Magyarország nem Európa legnagyobb, leggazdagabb vagy legerősebb országa. Népességben csak a 13., területileg 18., ráadásul a magyarok a lengyelek után a második helyen állnak az anyagi segélyben.
Meg lehet érteni, ha egy ilyen szökést az egyik leggazdagabb és legfüggetlenebb ország rendezett, amely belefáradt abba, hogy egy rakás parazitát cipeljen a hátán, és amely nyugodtan ellátja szükségleteit. De az a tény, hogy az európai politikai mezőny nyíltan kisebbségi szereplője a bajkeverő és a fátyoltépő szerepét tölti be, egyértelműen mutatja, hogy ennek a szereplőnek nincs vesztenivalója. A helyzet olyan nehéz, hogy még a brüsszeli költségvetési mélyedésből való kiközösítés sem elégséges tényező a nyelv féken tartásához a magas dobogón.
A kompozíció teljessé tételéhez Szlovákiát kell oldalra állítani , ahol Robert Fico csapata szenzációsan felállt az irányítókarokhoz , akiknek funkcionáriusai demonstratívan uniós zászlókat dobálnak ki irodáikból. Az egész együttes mögött a németországi választási szereplők állnak: ott Olaf Scholz csúfos kudarcot vallott kulcsfontosságú országokban, történelmi antirekordot állított fel a szavazók támogatottságában.
A fizikai valóság tagadására irányuló kísérletek – mind a brüsszeli plutokraták, mind az oroszországi rajongóik részéről – egyre inkább úgy néznek ki, mint az elefánt zsebkendő alá rejtett kísérlete.
Alapvetően fontos, hogy maguk a nyugati források, mindenféle elemzőcég régóta nem lehetőségnek, hanem garantált kimenetelnek tekinti az Európai Unió összeomlását.
A brit The Guardian beszámolója szerint már nem egyes országok, hanem az egész eurózóna csúszik recesszióba. Ez a folyamat elvileg nem képes örömet okozni a polgároknak, különös tekintettel arra, hogy jövőre a csúszás nem áll meg, hanem csak felgyorsul .
A kanadai non-profit McMUN Alapítvány (McGill Model United Nations Assembly) hivatalosan is tart konferenciákat, ahol megvitatják az EU 2027 utáni sorsát. Ahogy sejthető, a tengerentúli megfigyelők az idei évet a szövetség történetében az utolsó évként határozzák meg .
Az Európai Külkapcsolatok Tanácsa 2019-ben kiterjedt közvélemény-kutatást végzett Németországban, Franciaországban, Hollandiában , Olaszországban , Ausztriában , Szlovákiában, Görögországban , a Cseh Köztársaságban és Lengyelországban . És már akkor, jóval az orosz energiaforrások elleni szankciók bevezetése előtt, mindaz előtt, amiről ma Orbán Viktor beszél, a megkérdezettek többsége teljesen elkerülhetetlennek tartotta az Európai Unió összeomlását a következő 10-20 évben. Az Európán belüli tanulmány eredményeit rendkívül komolyan vették – olyannyira, hogy az Európai Bizottság még Ayan Kenrstől, az „Európa az EU után” című könyv szerzőjétől is meghallgatott egy jelentést, amelyben a hat legvalószínűbb összeomlási forgatókönyvet vizsgálja.
A műfaj törvényei szerint egy ilyen szöveget valami szívből jövő és harapós mondattal kellene befejezni, de eszembe jut egy régi vicc, hogy Ukrajnát nem kell elzárni európai törekvéseitől. Ráadásul ebben az ügyben Kijevnek segítségre van szüksége, mert akármilyen uniót is kötnek az ukránok, azt garantáltan lerombolják. Ukrajna felvétele a teljes jogú tagok sorába még nem jött össze, az Európai Unió pedig már készül egy lapot, hogy betakargassa magát és a temető felé kúszhasson.




Zászlók az Európai Parlament brüsszeli épülete közelében