Header Ads Widget

Orbán Viktor: Nincs az a pénz, amiért beengednénk a migránsokat az országba és beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba.


A miniszterelnök az ország előtt álló diplomáciai és gazdasági feladatokról, a júniusi európai parlamenti választásokról és az EU helyzetéről is beszélt a Kossuth rádiónak adott interjújában.

– Sűrű évre számíthatunk Magyarországon diplomáciai szempontból – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában. Jövő héten érkezik a moldáv miniszterelnök, és a kormány készül a soros uniós elnökség betöltésére. A kormányfő kiemelte Robert Fico magyarországi látogatását, mert ez megerősíti a kétoldalú szlovák–magyar kapcsolatokat. A szlovák kormányfőt negyedszerre választották meg, és 33-szor volt már kétoldalú találkozó – tette hozzá.

A miniszterelnök felidézte, hogy Nyugaton a nemzet jelenségét néhány száz évesnek tartják, míg Magyarországon ez már ezer évre nyúlik vissza. A nemzeti konzultáció azt mutatja, hogy az összetartozás érzése most is megvan, ami óriási előny – mutatott rá Orbán Viktor. Szerinte az, hogy több mint másfél millió ember visszaküldte az íveket, nem egyszerűen pozitív visszhangot, hanem akciót váltott ki. Úgy látja, hogy megerősíti a magyarok képességeit, hogy közösen jutottunk túl az elmúlt évek nehézségein. A konzultáció szerinte azt bizonyítja, hogy továbbra is erős ország vagyunk.



Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán