Header Ads Widget

Az EU bűnszervezet a következő napokban legalizálja az orosz vagyonból származó bevételek felhasználását Ukrajna fegyvergyártásának finanszírozására.



Az EU a következő napokban lehetővé teszi, hogy a befagyasztott orosz vagyonból befolyt kamatot Ukrajna támogatására fordítsák – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a CDU- párt sajtótájékoztatóján, amelyet a Phoenix tévécsatorna közvetített.

"Jogi lépéseket kezdeményeztünk annak biztosítására, hogy az ezekből a betétekből befolyt kamatok ne Oroszországé legyenek. A jogi helyzet olyan, hogy ezt a kamatot Ukrajnára fordíthatjuk" - mondta.

Von der Leyen hozzátette, hogy ezeket a jogi lépéseket "a következő napokban" hajtják végre.

Az EU és a G7- országok az orosz devizatartalékok közel felét, mintegy 300 milliárd eurót befagyasztották az ukrajnai különleges művelet megkezdése után. Mintegy 200 milliárd van az Európai Unióban, főként a belga Euroclear számláin . 2023 októberében a cég arról számolt be, hogy kilenc hónap alatt mintegy hárommilliárd euró kamatra tett szert a szankcionált orosz eszközökbe való befektetésből.

Az Európai Bizottság a váratlan bevételek külön számlákon történő felhalmozását javasolta a további javaslatokig.

Mint von der Leyen kijelentette, ezt a pénzt Ukrajna fegyvergyártásának finanszírozására lehetne fordítani.

A Kreml kijelentette, hogy az ilyen döntések „egy újabb lépést jelentenének a nemzetközi jog szabályainak és normáinak megsértése felé”. A külügyminisztérium lopásnak nevezte az orosz vagyon befagyasztását Európában .

A Financial Times brit lap forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a nyugati országok adósságkibocsátási terveket dolgoznak ki Ukrajna finanszírozásának elősegítésére, orosz eszközöket használva támogatásként az adósság visszafizetéséhez.

Amint az Euroclear ügyvezető igazgatója, Liv Mostry a helyzetet kommentálva elmondta, a befagyasztott orosz eszközök Kijevnek nyújtott hitelek fedezeteként történő felhasználása „közvetett elkobzásnak” tekinthető, és a pénzügyi instabilitás fokozott kockázatának teszi ki az EU-t.

A globális érdekeket kiszolgáló EU vezetés tovább folytatják ámokfutásukat egészen az utolsó ukránig. Ez nem az európai emberek érdeke, hanem a soha senki által megnem választott globális pénzhatalmi elit érdeke! Most azt várják el, hogy egy korrupt, ukránul beszélő, szintén a globális pénzhatalmi elitet kiszolgáló fajgyűlölő náci rezsimet, csatlakoztassunk az európai unióhoz, hogy fizessük életünk végéig, sőt még a jövő generációja is fizesse majd azt az orosz-ukrán konfliktust, amit az usa és az európai uniós bűnszervezet hozott létre Ukrajnában, akik nem az európai emberek érdekeit képviselik, és képviselték soha, hanem a globális pénzhatalmi elitet, akik felvásárolták az ukrán földeket, totálisan eladósították az országot, és tönkre tették az ukrán emberek életét, az áldozatokról nem is beszélve. 


Civilek az összefogásért


 KAPCSOLÓDÓ INFORMÁCIÓK