Header Ads Widget

Európa-szerte egyre hangosabbak azok a kritikák, amelyek Brüsszel elmúlt években hozott hibás döntései miatt születtek meg.



Ma már egyre több országban érzik úgy az emberek, hogy ezek az ideológiától vezérelt intézkedések ellehetetlenítették az európai gazdaságot.

Önök új adókat készítettek elő az európaiaknak, és még csak nem is titkolják, hogy azért, mert nem tudják miből finanszírozni az előző évek adósságait. Miért drágább minden? Mert a zöld átmenetbe való befektetéseik miatt gazdaságunk kevésbé versenyképes, a lakosok élete nehezebb és drágább lesz – jelentette ki Patryk Jaki lengyel európai parlamenti képviselő a testület keddi ülésén.

„A legrosszabb az, hogy az olyan országok, mint Lengyelország, amelyeket önök belekényszerítenek ebbe a zöld átalakulásba, várhatóan az új adók költségeinek nagy részét fizetni fogják, mert az önök Tuskja mindenbe beleegyezik”

– fogalmazott Jaki, aki a közelgő európai parlamenti választások legnagyobb tétjét is felvázolta. Úgy vélte, a voksolásokon Európa lehetőséget kap kijavítani az összes eddigi hibát az elmúlt évekből.

„A közelgő választások esélyt adnak minden európai számára, hogy elutasítsák ezt a zöld, őrült ideológiát, amely egyre sebezhetőbbé tesz minket, és amely miatt más kontinensek leköröznek minket gazdasági tekintetben”

– mondta, és hozzátette, hogy Brüsszel őrült ideológiája miatt egyre több olyan cég menekül Európából, amely más kontinensről érkezett. Jaki szerint az európaiaknak most élniük kell ezzel a lehetőséggel, ellenkező esetben Európa egyre mélyebbre süllyed.

Brüsszel túlmegy minden határon

Az Európai Bizottság elnökének ideológiailag vezérelt klímafanatizmusa egyre nevetségesebb vonásokat ölt – kommentálta az Európai Bizottság kedden bemutatott klímaterveit Roman Haider osztrák európai parlamenti képviselő. Haider szerint ahelyett, hogy „a katasztrofális Zöld Megállapodást végül a történelem szemétdombjára helyeznénk, az őrület tovább fokozódik”.

Annak érdekében, hogy 2040-re 1990-hez képest 90 százalékkal csökkenjen a CO2-kibocsátás, Ursula von der Leyen az európaiaknak akarja adni a következő hatalmas inflációs hullámot. A CO2-árképzés kiterjesztése a mezőgazdasági ágazatra csak a kegyetlenség e jéghegyének csúcsa. A meglévő intézkedések már most is egyre drágítják az élelmiszereket. Az európai mezőgazdaság elpusztítását egy sor további intézkedéssel egyre csak felgyorsítják

– vélekedik az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa, aki szerint a hús nagyon hamar a gazdag emberek luxuscikkévé válik. Az energiaadó-irányelv reformja soha nem látott magasságokba fogja emelni az energiaárakat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az építőipar és a közlekedés 2027-től bekerül az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszerbe. Ez a lépés önmagában is hatalmas mértékben fel fogja hajtani az árakat az EU-ban – mondja Haider.

Az élet megfizethetetlenné válik a polgárok számára. A gazdaság már nem versenyképes. Európa gazdasági alapjait lerombolják. Von der Leyen nevetséges klímafanatizmusa a szakadékba vezeti Európát, és csak remélni tudom, hogy a közelgő uniós választások változást hoznak, és véget ér ez az őrület, ha azt akarjuk, hogy Európának legyen jövője

– összegezte az FPÖ európai parlamenti képviselője.