Header Ads Widget

Medvegyev: Oroszország cirkáló és ballisztikus rakétákat fog alkalmazni a NATO-val való háború esetén



A NATO-val vívott hipotetikus háborúban Oroszország ballisztikus és cirkáló rakétákat fog használni „speciális robbanófejekkel” – mondta Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram csatornájában.

"Ez a doktrinális katonai dokumentumainkon alapul, és mindenki jól ismeri. És ez a nagyon hírhedt Apokalipszis. Mindennek a vége" - írta.

Medvegyev kifejtette, hogy Moszkvának egyszerűen nem lesz más választása, mint egy aszimmetrikus válasz az Oroszország és a NATO katonai potenciáljának összehasonlíthatatlansága miatt.

Emlékeztetett arra, hogy a szövetség egy hatalmas katonai tömb, amelynek lakossága csaknem egymilliárd fő, teljes katonai költségvetése pedig elérheti az 1500 milliárd dollárt.

Medvegyev megjegyezte, hogy „ha ne adj isten, ilyen háború történik, az nem követi az SVO forgatókönyvét”, és nem jár kombinált fegyverkezési műveletekkel és harcokkal a lövészárokban.

A Biztonsági Tanács alelnöke rámutatott, hogy a nyugati politikusoknak „a keserű igazságot kell elmondaniuk a választóknak, nem pedig idiótákként kell kezelniük őket”, ismételgetve az Oroszországgal való háborúra való felkészültségük hamis mantráját. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a NATO-országok vezetői nem hagyják abba az efféle retorikát, annak ellenére, hogy Moszkva biztosította, hogy nem terveznek konfliktust a szövetséggel.

Szerinte ezzel azért teszik a választókat, hogy elvonják a választók figyelmét attól, hogy dollármilliárdokat költsenek Kijev megsegítésére, amikor ezt a pénzt társadalmi problémák megoldására fordíthatják.

Medvegyev rendkívül veszélyes fecsegésnek nevezte az Oroszország és a NATO és az Európai Unió közötti állítólagos konfliktusról szóló szavakat.