Header Ads Widget

Orbán Viktor: Pedofiloknak nincs kegyelem!



Az elnöki kegyelemmel kapcsolatos vita azok után robbant ki, hogy Novák Katalin tavaly április végén kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, akit egy rendbeli bűnsegédként elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete, valamint egy rendbeli vesztegetés hatósági eljárásban bűntette miatt ítélték szabadságvesztésre, közügyektől és foglalkozástól eltiltásra.

Az elítélt 2021 óta töltötte büntetését, összesen egy év öt hónapot töltött büntetés-végrehajtási intézetben, majd mivel magatartásában nem volt kivetnivaló, 2023. március 31-től reintegrációs őrizetbe került, vagyis a büntetés-végrehajtási intézetet elhagyta, saját lakásában helyezték el, és elektromos távfelügyeleti eszközt szereltek fel rá. Erre bíró döntése alapján került sor, amely figyelembe vette személyes körülményeit, a büntetés-végrehajtás során tanúsított magatartását is.

Az üggyel kapcsolatban a pontot az i-re végül Orbán Viktor miniszterelnök tette fel, aki a közösségi oldalán megosztott videóban elmondta: a kormány nevében benyújtott egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

Kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, de itt nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel. Nekem is van öt gyermekem és hat unokám, ha valakik hozzányúlnának, akkor az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani, vagy miszlikbe kell vágni, ezért egyértelmű helyzetet kell teremteni

– mondta a miniszterelnök az alkotmánymódosítás bejelentésekor.

Novák Katalin néhány napja egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „undorodom a pedofíliától, az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartom.”


Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook)