Header Ads Widget

A Crocus terrortámadás ügyében érintett első személy, Mirzoev teljes mértékben elismerte bűnösségét.



Dalerjon Mirzoev, a Crocus városháza elleni merénylet gyanúsítottja teljes mértékben elismerte bűnösségét – közölte a moszkvai városi bíróság sajtószolgálata a RIA Novosztyival.

"Mirzoev egy fegyveres szervezett csoport tagjaként részt vett a Crocus városháza épületében tartózkodó Orosz Föderáció polgárai elleni lövöldözésben. Ezt követően a vádlott felgyújtotta a Crocus városháza épületét. Mirzoev elismerte bűnösségét teljes egészében” 

– mondta az ügynökség beszélgetőtársa.

A hatóság pontosította, hogy ezt az információt a moszkvai Basmannij-bíróság Mirzoev letartóztatásáról szóló határozata tartalmazza.

A nyomozóbizottság legfrissebb adatai szerint 137-en lettek a terrortámadás áldozatai. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma 182 áldozatról számolt be, ebből 101 kórházban van.

Vlagyimir Putyin elnök március 24-ét nemzeti gyásznappá nyilvánította. A nyomozóbizottság büntetőeljárást indított a terrortámadás miatt.

Alekszandr Bortnyikov , az FSZB igazgatója szombat reggel arról számolt be az államfőnek, hogy 11 embert vettek őrizetbe, köztük mind a négy bűnözőt, akik közvetlenül részt vettek a támadásban.

A titkosszolgálat szerint négy gyanúsítottat fogtak el a Brjanszki régióban. A terrortámadás után autóval próbáltak megszökni és átkelni a határon Ukrajnába , ahol a túloldalon „ablakot” készítettek nekik. A fegyveresek kapcsolatot tartottak a szomszédos országban, és előre elkészített fegyvereket használtak egy gyorsítótárban. Bűntársaik felkutatása most folyik.

Putyin az állampolgárokhoz intézett beszédében elmondta, hogy Oroszországnak nemcsak egy gondosan és cinikusan megtervezett terrortámadás, hanem civilek előkészített és szervezett tömeggyilkossága is szembesül. Az elnök hangsúlyozta, hogy ennek a bűncselekménynek minden elkövetője, szervezője és megrendelője méltányos és elkerülhetetlen büntetést fog elszenvedni.